Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

  • Home
  • Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

ПЕТИМА ДУШИ бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Бургас. Това стана ясно по време на редовното заседание на Общинския съвет в града днес, предаде репортерът на Радио Фокус – Бургас, Мария Попчева. За удостояване със званието Почетен гражданин бяха предложени общо десет жители на морския град. Трима от тях са спортисти – борецът Петър Иванов, записал името си в гордата история на най-българския от всички спортове и плувецът Цанко Цанков. Другият спортист, който става нов почетен гражданин на Бургас е Стоян Апостолов, за когото гласуваха 29 съветници. Той е и единственият от трите спортни личности на града, който на 74 години и до момента продължава своята активна спортна кариера, състезавайки се в автомобилните дисциплини на страната. Стоян Апостолов вече е бил удостоен със званието Заслужил майстор на спорта по автомобилизъм и е десеткратен шампион на рали крос за България, както и петнадесет години шампион на националното първенство на писта и затворен маршрут.

снимка за rallyxpress: александър ашминов
НА СТАРТА – ВИНАГИ УСМИХНАТИ КАТО ЗА ГОЛЯМ СПОРТЕН ПРАЗНИК… Поля Апостолова и баща ѝ Стоян Апостолов се готвят да стартират в рали България в Боровец.

Освен стотиците спортни отличия, които Стоян Апостолов има от националните шампионати в страната, бургазлията е и главата на най-големия семеен клан в автомобилизма у нас и в ралитата е поверявал екипажа единствено на дамите от „клана Апостолови“ – като се започне от съпругата му Елена, през двете му дъщери – Гергана и Поля, за да се стигне до внучката му Саня.

Заедно със своята съпругата си – Елена, Стоян Апостолов създава популярното не само в Бургас дамско състезание Рали 8-ми март.