Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

  • Home
  • Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс


КЛАСИРАНЕТО в скоростните етапи на Монте Карло, както и позициите във временното подреждане в на състезанието, може да следите ТУК.

СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ откриващите три скоростни етапа в първия от двата дълги дни на рали Монте Карло и поведе в класирането, на действащия световен шампион Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) се наложи да се раздели в лидерството. След два последователни спина по време на 19-кирометровия етап Аспремон-Де Фон, първият от които заради спукана предна лява гума, първият пилот на Тойота Газоо Рейсинг изостана от съотборника си Елфин Евънс с 25.0 сек и завърши отсечката едва на 11-о място. Пред него на 2.8 сек. от победителя е Тиери Нювил (Хюндай i20 WRC), а на 9.7 от Евънс е другия пилот на корейския тим – Отт Танак, на 10.6 – третия пилот на Хюндай Моторспорт – Дани Сордо, както и Такамото Катсута (Тойота) – на 11.3, Андреас Микелсен (Шкода Фабия Ево) и още три автомобила. Така преди оставащите финални 21.62 километра на седмия етап от съкратената програма на Монте – второто преминаване на Шаланкон-Гумиан, Евънс вече е начело на колоната, водейки на бившия световен шампион Отт Танак с 20.4 сек, и с 23.4 сек на партньора си в Тойота Газоо Рейсинг. След 6 скоростни етапа това е четвъртата промяна в лидерството на колоната, след като от вчерашните две отсечки начело бе Танак, последван от Рованпера – след СЕ3, а след първите три етапа днес – Ожие.

снимка: motorsport.com
ТРЕТИ ЛИДЕР ЗА ДЕН И ПОЛОВИНА… След като Ожие спука гума и направи две завъртания в предпоследния за деня етап, начело на колоната излезе Елфин Евънс.