Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

  • Home
  • Още промени в екипа на ОанБет Джипо Кар

СЪВСЕМ КРАТКО, след като от ОанБет Джипо Кар обявиха, че Мадс Остберг няма да бъде регистриран в категорията на WRC за ADAC Рали Германия, бе разпространена новината, че той се разделя с 48-годишния си партньор в екипа Ола Флоне. „Слизането“ на Ола от автомобила е с незабавен ефект, като мястото на навигаторът ще бъде заето от 27-годишният норвежки състезател Торстен Ериксен (на снимката), който в този момент е партньор на лидера в първенството на Великобритания Фредрик Алин. Ериксен се включва в играта още със старта на Несте Рали Финландия. След седмица Остберг ще бъде регистриран от екипа на Адапта Моторспорт в полския кръг от европейските серии – асфалтовото Ржежов, в което рали двамата ще карат с Форд Фиеста R5. В този тренировъчен старт обаче пилотът ще има за партньор шведът Патрик Барт и полската авантюра ще е етап от подготовката на Мадс за старта на ADAC Рали Германия.

снимка: официална страница на оанбет джинпо кар
КРАЯ НА ПЪТЯ… След дълго партньорство Мадс Остберг и Ола Флоне се разделят като екипаж.

Барт ще води Остберг в Полша, защото в същото време лидерите в първенството на Великобритания – Алин/Ериксен ще карат в предпоследното от ралитата на MSA за тази година. Според шефът на екипа ОанБет Джипо Кар и баща на Мадс Остберг Мортен Остберг, отсега нататък Ола Флоне ще продължи работата си в екипа на различни позиции, които отговарят на неговата квалификация.

„Очаквам Ола да работи с нас още дълги години – категоричен е Мортен Остберг. – Причината за промяната чисто спортна, така че сега той ще може да работи по обучението на нови млади пилоти. Ола е много добър ко-пилот и професионално се справя със задълженията си и това личи от работата му с Андреас Микелсен и Понтус Тидеман.