314 поста полиция и маршали ще опазват сливенското рали

  • Home
  • 314 поста полиция и маршали ще опазват сливенското рали


РАБОТЕЩИЯТ перфектно сайт на 37-ото Сливен Рали (виж ТУК) вече е „захранен“ не само с множеството нови информации около заявките (Сливен е единственото състезание, което не „крие“ до последно заявените екипажи – бел. ред.), но и с добре направени карти на етапите и останалите документи за състезанието.

УТРЕ СЛЕД ОБЕД подписваме договора с охранителна полиция за охраната на ралито – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Живко Минчев (на снимката). Но още през миналата седмица отговорникът по сигурността на състезанието – Бойко Игнатов и началникът на охранителната полиция инспектор Венелин Гецов направиха пълната разстановката на полицейските постове за състезанието.“ За организаторите на най-атрактивното от години автомобилно надбягване в България сигурността на състезанието е приоритет №1 в подготовката му. До старта на четвъртия кръг от националното първенство и Балканската купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) остават 10 дни. По думите на Минчев, работейки по най-важната част от Сливен Рали, са били разработени два отделни плана. „Единият от тях предвиждаше да е по-олекотен, но като се има предвид, че през миналата година имахме известни пропуски, които сега сме отстранили, залагаме на втората схема“, допълва Минчев. Тази схема включва 204 полицейски поста, допълнени с други 110 на маршали от Сливен Рали. Живко Минчев изрично уточнява, че намерението на организаторите е било да съчетаят в един старт четвъртото от ралитата в шампионата и все още висящият трети кръг в първенството по рали-спринт, чиято яснота продължава да бъде забулена в пълна неизвестност и лъкатушеща между слухове, предположения и неясни обещания. „Така събирайки двете състезания в един старт щяхме да направим организацията далече по-ефективна и в същото време да натоварим цялата, да го кажем „система за сигурност“ много по-добре“, допълва Минчев.

КАРТАТА на всички скоростни етапи на Сливен Рали, освен която, на електронния портал на състезанието могат да бъдат видени и детайлните карти на всеки един от скоростните етапи.

Тази седмица предстои и втори семинар с маршалите на предстоящия старт, в който едни от най-важните „играчи“ в набиращата обороти машина на Сливен Рали ще получат последните си указания и ще минат кратък колоквиум за правилата и задълженията си. Решението двете надпревари да не бъдат провеждани в един старт обаче идва от БФАС и е направено на базата на препоръките от комисията Рали към федерацията. „Да, 39 екипажа в заявките е добре – споделя мнението си за бройката на участващите екипажи директорът на Сливен Рали. – Но къде-къде по-добре щеше да бъде, ако бяхме предложили на публиката още и участниците в шампионата по рали-спринт.“

Вчера вечерта изтече удължения срок за регистрация в състезанието, след който вече е ясно, че 9 от всички участници са от чужбина.