Явно в Белгия нещата не отиват на добре…

  • Home
  • Явно в Белгия нещата не отиват на добре…

КАКЪВ ПАРАДОКС! Обичайните сайтове, на които в отборите следят радарните карти и метео- прогнози, сега са заместени от информационния портал на Световната здравна организация (WHO) и почасово обновяваната картата със случаите на CORONA-19. Другата постоянно отворена линия е тази на Промотора на WRC, за да се разбере овреме за евентуалната промяна за Белгия, която от ден на ден става все по-възможна…

ПОСЛЕДОВАТЕЛНО две ралита в кралството бяха отменени за два последователни уикенда, което показва, че явно в Белгия нещата с „короната“ не отиват на добре. Според последните данни от днес сутринта, в страната заразените са 321 315 души, а министър на здравеопазването Франк Ванденбрук (на снимката) заяви, че властите вече не контролират разпространението на пандемията добавяйки, че Белгия е изправена пред „цунами“ на случаите. Според Ванденбрук страната „е загубила контрол“ върху вируса и това не вещае нищо добро. Само за седмица броят на случаите с CORONA-19 са се увеличили с 88 на сто. Фактът, че последователно бяха отказани първо ралито на Южна Белгия, а след това и Хемикуда Рали, което е ситуирано далече по на север, само по себе си вече подсилва достатъчно много опасенията, че има опасност това да се случи и с предпоследния кръг от световния шампионат – Ипър Рали. Спекулациите обаче за евентуалната отмяна заради пандемичната обстановка започнаха 10 дни преди да се появи повторния бум на заразените от вируса в Белгия. За отмяната на рали Южна Белгия решението е било на смета на Врес сюр Семои, който е разпоредил спирането на състезанието в съгласие с организаторите от Ди-Джи Спорт. За този старт беше планирано участието на двама пилоти на Хюндай Моторспорт – Крейг Брийн и Отт Танак, като част от подготовката за Ипър. В същото време Елфин Евънс, Себастиян Ожие, Николай Грязин и екипът на Тойота Газоо Рейсинг получиха свободен уикенд, след като министерския съвет на Белгия се разпореди за забраната на Хемикуда Рали.

ФАКСИМИЛЕ от сайта на състезанието, отмяната на което бе разпоредена лично от министрите на здравеопазването и социалните грижи.