Шампионът качва със стъпало нагоре, колата с нов двигател

  • Home
  • Шампионът качва със стъпало нагоре, колата с нов двигател

ДЕЙСТВАЩИЯТ двоен шампион в планинските изкачвания – в генералното класиране и в клас НС2 Юли Телийски (на снимката) тази година ще защитава титлата само в общото класиране, след като в новото първенство пилотът на Дунев Рейсинг ще направи стъпка нагоре и през сезона ще кара, както сам казва „при батковците“. „Освен другите промени по автомобила, смених и двигателя, така че карам в този клас“, каза днес по обед за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът. Както обаче често се случва на българските състезатели, очакваните части от чужбина са закъснели и поради тази причина цялостното завършване на Мицубиши-то на Юли е назад в предварително прецизно определения график. „Чакам задна броня и дифузиор, от които зависи и кога точно ще направя тестове“ – допълва Юли Телийски. До старта на шампионата и първия кръг в него – шуменският мемориал Валери Великов за работа и тестове реално остават само две седмици, които обаче включват и Великденските празници. „Практически не остава никакво време – подчертава Телийски. – Частите се надявам да дойдат преди края на месеца, защото от теста ще зависи дали всичко е направено коректно по автомобила. Искам да бъда 100 на 100 сигурен в подготовката на Мицубиши-то и да преценя как работи новия агрегат. Ако има проблеми няма да има смисъл от участието ми в Шумен.“

снимка за rallyxpress: асен илиев
С НОВА ОКРАСКА И ПРОМЕНЕНА ЗАДНИЦА… В новото първенство пилотът Денев Рейсинг ще излезе на трасетата с радикално променена външност за „отслабналата“ деветка.

Телийски уточнява, че освен бъдещият променен скин на „ево-деветката“, по колата има малки аеродинамични промени, както и това, че шампионския автомобил е поотслабнал, след като стъклопластовите части са заменени с карбонови.