Царски с първи нощен тест на горива на бензиностанции ЕКО

  • Home
  • Царски с първи нощен тест на горива на бензиностанции ЕКО


АКО ВСЯКА година бензиностанции ЕКО и Илия Царски разнообразяват своите инициативи при представянето на своите горива е ясно, че през януари 2017 г. ни чака нещо още по-интересно. Ясно е, че „сезонните тестове“ вече са изчерпана част от програмата. Може би… скокове и полет от рампа до рампа?  Знае ли човек! Иновативността в комбинацията на пилот и спонсор е толкова висока, че нищо не трябва да се изключва.

ВТОРИ ПОРЕДЕН ЗИМЕН ТЕСТ, но този път в нощни условия, направи мултишампионът от националните първенства Илия Царски, показвайки повишените възможности на своя рали-автомобил върху снежно трасе, като използва горивата на бензиностанции ЕКО. „За мен е чест, че четвърта година мои партньори са бензиностанции Еко, а този път правим един уникален ивент“, каза при представянето на програмата за теста панагюрския пилот. Малки цар сподели, че идеята не е нова, това той вече го е виждал организирано от италианци преди години. „Повявайте ми, мисля си, че така както го организирахме тази година, го направихме по-добре от италианците“, уточни Илия Царски. Дали – обичайно за Царя – панагюрецът все пак добавъчно не понапудри очакванията за зимния тест? Категорично – не. Защото всичко – и подготовката Мицубиши-то (специално за теста снабдено с 12 гуми с шипове), и на бокса, и шатрата за медиите, и цялата програма на за представителите на медиите (всяка камера и апарат, бележници и диктофони са захвърлени на мига, за да са навигатори на Царя!!), отстъпваше много малко на снежната атмосфера в рали Монте Карло, отдалечено на 1700 км от Боровец.

снимка: ню момент ню айдиас
АЛА МОНТЕ КАРЛО, BG MADE Под връх Ястребец, но направено по-добре от италианците и близо до онова, което става във Френските Алпи – неподправената атмосфера на нощният тейст-драйв на бензиностанции ЕКО и Илия Царски.

Всъщност случайно ли беше избрано времето на нощното изпитание или спонсорите от бензиностанции ЕКО и Илия Царски съзнателно търсили датата, в която Старата госпожа да се намира в апогея на своята програма? Сравнението с направения преди точно година зимен тест сега е изцяло в полза на направените снощи по късна доба изпитания, в които камерите и фотоапаратите на пресата направиха толкова снимки на Царски и неговия екип, колкото хората от Автоцар не получават и за цял един сезон…

снимка за rallyxpress: кънчо кънев

ГОТОВ ДА НАПРАВИ ПЪРВОТО ИЗЛИЗАНЕ ОТ БОКСА… Илия Царски очаква първият от „навигаторите“ в нощният тест под Ястребец. Иначе всичко си бе традиционно за мероприятие, което се прави от Бензиностанции ЕКО и АСК Автоцар: традиционното място и трасето (2 км към Бели Искър и други два – към „Кол де Ястребец“), снегът (за разлика от топлия 23 януари 2016 г. – типично рилски), автомобилът, кметът на град Самоков Владимир Георгиев и другите гостите и близки на пилота и екипа. Новото – кратък семинар с общи думи за зимното кормуване и колко е доволен пилота от това, че ползва точно горивата на ЕКО: „Както много добре знаете, зимата е сезонът с най-много пътнотранспортни произшествия, заради суровите условия. Водачите трябва да се съобразяват с това и да не бъдат агресивни на пътя. Най-важно е да имат добри гуми, да влизат внимателно в завоите и да карат със съобразена скорост. Призовавам всички участници в движението да бъдат търпеливи и внимателни.“

снимка: ню момент ню айдиас и кънчо кънев

НАДОЛУ КЪМ БЕЛИ ИСКЪР, НАГОРЕ КЪМ ЯСТРЕБЕЦ… По два километра във всяка една от двете посоки Илия Царски показа на гостуващите му журналисти как се управляван 315 „коня“ върху снежна настилка.
Като специален гост към събитието се присъедини и европейският шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой – вторият пилот от екипа на EKO Рейсинг. Той и Царски са дългогодишни посланици на социално отговорните кампании за безопасно шофиране на ЕКО България. „Много се радвам, че благодарение на бензиностанции ЕКО аз и Илия имаме възможност да допринесем за повишаването на пътната безопасност в страната. Вярвам, че инициативите, които провеждаме дават отражение върху отношението на шофьорите към карането с непрекомерно висока скорост. Надявам се в бъдеще да имаме възможност да провеждаме повече подобни мероприятия“, сподели Чой.

снимка: ню момент ню айдиас

ПАРТНЬОРИ В ПРОГРАМИТЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЕКО… Мартин Чой и Илия Царски позират за обща снимка до „кавалериста“ на панагюрецът. Партньорството на двамата с ЕКО отдавна нахвърля само спорта, превръщайки състезателите в истински посланици на безопасното шофиране.