Хлъзгаво-хлъзгаво, още по-хлъзгаво: Пампорово

  • Home
  • Хлъзгаво-хлъзгаво, още по-хлъзгаво: Пампорово


РЕЗУЛТАТИТЕ на живо от финалното състезание в шампионата по ралиспринт можете да следите ТУК

ВСИЧКИТЕ детайли около новия ралиспринт могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието – ТУК

ПЪРВИТЕ два етапа на рали-спринт Пампорово бяха спечелени от фаворитите за титлата Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Eво 2). Той води с 36,6 сек. пред първия рали-спринт шампион Костадин Щерев и Николай Арабаджиев (ЕФКО Рейсинг Тим, Субару Импреза ST).

Трети е вторият екипаж на Мегапорт Рейсинг Тим – дуетът Антон Титов/Динко Георгиев (Шкода Фабия R5), които са на 46.7 сек от партньорите си в екипа.

Двете минавания на 10-километнровия асфалтов етап Смолянски езера сякаш бяха на лед.

снимка: петко станчев/rallyxpress
ЗА НАЧАЛО – ДВЕ ОТ ДВЕ… Към втората си поредна титла в два сезона „мегапортите“ тръгнаха в пампоровския спирт с две първи места до половината на финалния спринт за сезон 2021.

Всеки казваше, че е много хлъзгаво. „В завоите колата или не стои, или въври с вратите напред. В изкачванията на правите пък колелата боксуват и автомобила все едно е спрял.“- каза Боби Григоров. Той и навигаторът му Виктор Миленков с Мицубиши Лансър Ево 9 обаче имат основна задача – финал и титла. Те са 5-и, след баща и син Парашкевови – Христо и Манол (Жико Моторспорт, Субару Импреза WRX).

снимка: петко станчев/rallyxpress

ДОБРО НАЧАЛО ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО… Шпльоки (Коце Щерев) и Ники (Арабаджиев) показаха, че макар тяхното „съзвездие“ да не е напускало гаража повече от година, пловдивското Субару им дава добра преднина пред конкурентите в класическите 4х4. Никола Мишев кара за първи път с Ангел Башкехайов и двамата, както и тяхното Пежо 208 Рали 4 се справят отлично. За титлата в клас RC4 обаче се борят Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен C2 R2), които след първите два етапа са 8-и, изоставайки от основните си конкуренти Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2).

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix

НАЙ-ХЛЪЗГАВАТА ЗА ЦЯЛАТА КАРИЕРА… Така Катето Стратиева определя днешната половина от ралиспринт Пампорово, трасе, по което и тя, и останалите пилоти са били като „върху лед“

Делят ги 5,8 сек., като Катя каза, че това била най-хлъзгавата отсечка на сух асфалт, на която е карала през живота си.

Спорът за титлата в RC3-N приключи днес, преди още да е затворена и първата скоростна, когато Георги Кузев/Краси Механджийски (АРА Моторспорт, Хонда Сивик Тайп R) отпаднаха заради счупена скоростна кутия и тъст и зет Емил Денев/Тодор Йорданов (Мегапорт Рейсинг, Рено Клио RS) могат да смятат, че подарената в Сърбия титла в този клас, сега е „отмъстена“.

снимка: петко станчев/rallyxpress

СЪДБАТА НЕ ПРОПУСКА КОМПЕНСАЦИИТЕ… Завързаният спор за титлата в RC3-N завърши рано-рано, а комфортните две отсечки, които остават за Денев/Тодоров ще се карат като от новите вече шампиони в класа. Пак заради хлъзгавия асфалт Иван Иванов/Румен Иванов (Жико Моторспорт, Хонда Сивик Тайп R) записаха едно „ожулване в една мантинела“, губейки временно предната броня, но се отърваха с откъсната само с това и остават в играта. 

снимка rallyxpress: алекс спиров/навигатор и фотограф на apix

ОЦЕНКА НА ЩЕТИТЕ… Двамата Сашовци – Димитров и Спиров имаха неприятна среща с Госпожа Фортуна, която ги забави след спукана предна дясна гума.

снимка rallyxpress: алекс спиров/навигатор и фотограф на apix

И ДОВОЛНИ, ЧЕ СА СЕ ОТЪРВАЛИ САМО С ТОВА… Румен Иванов и Иван Иванов позират на половината от състезанието, покозвайки, че са си намерили “охлузената” предна броня на своята Хонда Сивик Тайп R.