Хвърлят 3 седмици чистене по пътя за планинското Българка

  • Home
  • Хвърлят 3 седмици чистене по пътя за планинското Българка

:: Събота, 3 юли. 8:30 – 11:30 ч. – Административна проверка (Зала Май на Община Сливен); 8:30 – 11:30 ч. – Технически преглед – центъра на града; 12:00 ч. – Официално откриване на състезанието; 12:45 ч. – Първо заседание на спортните комисари (Чешмата в местността Абланово); 13:15 ч. – Публикуване на списъка с участниците; 13:30 ч. – Брифинг с пилотите; 14:00 ч. – Старт на първия от трите тренировъчни манша на планинско Българка.

:: Неделя, 4 юни. 10:30 ч. – Старт на първия от трите състезателни манша на планинско Българка; 14:00 ч. – Публикуване на официалните резултати и награждаване – Чешмата в местността Абланово.

В ЧЕТВЪРТЪК и петък пак го дават да вали и се молим, дано дъждът да не е така проливен както в кая на миналата седмица, че да не трябва отново да изриваме пясъците и наносите върху трасето“, каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стефан Чолаков (на снимката), двигателят в организацията на планинско Българка. Сливенският старт идният уикенд е третото поредно състезание от националната надпревара на „планинарите“ за 2017 г. „Вече трета седмица, всеки ден, със силите и средствата на двата клуба – Булсим и Дианел, подготвяме трасето – но след пороя миналата седмица се наложи да чистим здраво – на места „планината беше стъпила на пътя.“ Ако времето не направи корекции в намеренията на сливенските домакини, то утре и в сряда четирите и половина километра на състезателната писта ще бъдат измити.

снимка: организатори на планинско българка
С ЛОПАТА СРЕЩУ НАНОСИТЕ… Проливните валежи от края на миналата седмица принудиха двадесетината души от клубовете Булсим и Дианел да направят второ почистване на трасето, където „планината беше стъпила на асфалта“, по думите на Стефан Чолаков.

„Помощ от общината получихме толкова, колкото и през миналата година – 0.00 лв. – допълва Чолаков, с което обяснява и защо повечето от подготвителната работа за третия старт на планинско Българка се върши на собствен джоб и на приятелска основа. – Ще получим средства от БФАС, които пари са от спонсорския договор на федерацията с Българския спортен тотализатор. Основно разчитаме обаче на приятели и съмишленици, за да проведем състезанието така, както е обичайно за града.“

снимки: организатори на планинско българка

ПРЕДИ ДА СА МИНАЛИ „БРИГАДИРИТЕ“ И СЛЕД ТЯХ… Този десен завой е сниман (горе), преди работната сила на сливенските клубове да е минала с косачките и резачките по трасето. На другата снимка (долу) добре се вижда не само ясно очертаното трасе и мантинелата, но зад нея  са купищата от храсти и клони, които са разчистени, за да има видимост на всеки един от завоите по 4200-метровата писта на Българка.

:: Крайният срок за заявките за участие в планинско Българка

изтича тази вечер в 20:00 часа.