Факти и факсимиле показват защо Сливен Рали бе отказано

  • Home
  • Факти и факсимиле показват защо Сливен Рали бе отказано


ЧОВЕК НЕ МОЖЕ се начуди! Гледа и… „не вярва на ушите си!“. Защо се случи този небивал отказ, след като на всички в спорта е добре известно, а причините са пределно ясни: единствено АСК Скорпион е в позиция да проведе сливенското състезание. Този факт буди огромно любопитното, но не може да се намери сносно обяснение. Скорпион няма алтернатива, за да направи Сливен Рали. Дори и заклетите градски „врагове“ категорично признават това. От кореспонденцията към клуба пък, напълно безсъмнено личи, че до последно АФБ е правила възможното, за да запази състезанието и като част от националното първенство, но и по-важното – да не излиза от календара на трофея на ФИА. Защото веднъж излязло, усилията да се върне там, където са заслужените позиции и в двата шампионата на Сливен Рали, ще са трудно предвидими.

ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ФАКТА и шест факсимилета на изпратените във времето от 25 юни 2019 г. до 16 март 2020 г. електронни писма до АСК Скорпион показват реалните причини Автомобилна федерация на България (АФБ) да бъде поставена в положението да откаже пред ФИА Сливен Рали. Фактологията и илюстрацията към темата са в основата на публикуваният на портала на федерацията отговор на интервю на Атанас Чанев, качено преди дни на сайта pitldne.tv.

:: Оригиналният текст на

публикацията на порталана АФБ може да бъде

намерен ТУК. Новината за този първи и безпрецедентен отказ на българско състезание от европейско равнище и при това с 40-годишна история, беше разпространена от специализираните сайтове миналия вторник.

Информацията за принудителния отказ от състезанието от АФБ, заедно с интервюто на члена на АСК Скорпион Атанас Чанев предизвикаха бурна реакция в оредяващото и непрекъснато разцепващото се автомобилно общество. Но фактологията в текста на АБФ „Твърдения или истина – изберете сами“, както и хронологията в развоя на казуса, но най-вече факсимилетата показват, че с всичко около този случай организаторите са търсили и очаквали единствено финансово опрощение на пропуснати и забавени плащания. Това обаче е втори подобен случай около Сливен Рали. След финала на състезанието като кръг от тогавашното IRC през 2012 г., също останаха неизяснени докрай финансови отношения със спонсори, федерация и СБА. …И този тогавашен „страничен“ проблем потъна в забвението на следващите години…

колаж: rallyxpress