Утре керванът на JPR потегля към Айзенах, а не към Сливен

  • Home
  • Утре керванът на JPR потегля към Айзенах, а не към Сливен


25/26 май – AvD Заксен Рали; 15/16 юни – ADAC Щемвидър Берг; 27/28 юли – ADAC Вартбург Рали; 16/18 август – ADAC Рали Германия (двоен кръг); 28/29 септември – ADAC Рали Ерцебриге; 19/10 октомври – ADAC Трай щетър Рали.

58-ото издание на ADAC Вартбург Рали е с обща дистанция 494.9 км, разделени в два дни и 13 скоростни етапа, които имат обща дължина 132.2 км.

:: Повече информация за
предстоящото участие
на двамата българи в
Германия вижте ТУК.

УТРЕ НАДВЕЧЕР керванът от автомобили на Ясен Попов Рейсинг (JPR) и екипажът Дани Попов/Ангел Башкехайов (на снимката), ще потегли от София за своя трети старт през този сезон. „Но забележете каква ирония – ние двамата с Ангел [Башкехайов], бяхме най-твърдите привърженици за юлските дати на Сливен Рали, но няма да можем да стартираме под Сините камъни“, каза за сайта Дани Попов.

И единият, и другият, по време на специалната пресконференция в Пресклуб България на 8 март застанаха категорично зад организаторите на сливенският кръг и намерението им да отстояват далече по-добрите за най-стойностното ни рали дати.

За Попов/Ангел Башкехайов това е третото от ралитата в програмата ADAC Опел Рали Къп, в която двамата стартираха със закъснение от едно рали (виж календара вдясно).

„Не беше просто подкрепа за организаторите от АСК Скорпион на – сега вече Монбат Рали Сливен, а беше реална преценка за качествата на състезанието и по-добрия вариант със сегашните дати (виж ТУК). Но още по-ироничното в случая е, че Сливен Рали е моето любимо състезание“, допълва Попов-мл.

Впрочем такава бе позицията не само на състезателите и домакините, но и на стотиците фенове, окупирали с постовете си социалните мрежи и искайки настоятелното юлски уикенд за Монбат Рали Сливен.


ФАКСИМИЛЕ
от специалната пресконференция, която дадоха в София организаторите на Монбат Рали Сливен в началото на март.

Тази събота и неделя екипажът на JPR стартира във Вартбург рали, състезанието което допреди разпада на соц-лагера бе еквивалентът на Златни пясъци в бившата ГДР. Да припомним, че в Айзенах до 1988 се произвеждаха 2-тактовите Вартбург (по името на близкия замък), познати в „лагера“ заради характерния глас като Пръдливия Ханс.

„Причината за Вартбург Рали е, че успяхме, макар и доста трудно, да направим бюджет и да продължим участието си в ADAC Опел Рали Къп“, допълва Дани Попов.

Впрочем, немного известен факт е, че единствено принудителната проверка на скоростната кутия на българския Адам (по искане на производителя Садеф), Попов/Башкехайов реално не присъстват на старта на шампионата в Твърдица независимо, че първоначалните им намерения са и за участие в откриващото годината рали.

снимка: личен архив на даниел попов
ТРЕТИ ПЪТ В ГЕРМАНИЯ, СЕГА КРАЙ ДРЕВНИЯ ЗАМЪК… След участията си в AvD Заксен Рали; и ADAC Щемвидър Берг, сега българският Адам ще е в колоната и на ADAC Вартбург Рали.