Уилсън: Не си спомням тези тежки проблеми

  • Home
  • Уилсън: Не си спомням тези тежки проблеми

МЕНИДЖЪРЪТ на М-Спорт Малкълм Уилсън (на снимката) заявява категорично, че няма спомен кога за последно и тримата лидери в едно рали да са имали такива тежки проблеми на една и съща скоростна отсечка. А Уилсън е човек, който е видял ако не всичко, то поне достатъчно много в световния шампионат. „Не мога да си спомня последния път, когато това е ставало…“. При това всеки един от тримата пилоти е в различен автомобил, подчертава изрично шефът на отбора-лидер в шампионата преди финала на осмото състезание от световните серии за тази година. На първо място – третият в класирането на Райд Полски – Яри-Мати Латвала, който спря по време на скоростния етап заради проблем с предаването.

снимка: интернет

ИЗГУБЕНОТО ПРЕДАВАНЕ… Mика Антила започва да търси резервните инструменти, за да се опита да отстрани повредата в Ярис-а. След нето водачът в класирането и лидер на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил, който водеше 3 сек пред победителят от Италия Отт Танак, който през по-голямата част от отсечката караше с разбито задно колело. Това костваше на Нювил повече от 10 секунди пасив.

снимка: интернет

ТОЗИ ПЪТ УДАР ОТЛЯВО… Разбитата задна лява част на i20, допълнена и от спукана гума за Тиери Нювил. Последната по време драма дойде за пилота на Уилсън, когато Отт танак напълно загуби задното си крило, карайки на прав участък от пътя. Това почти напълно повтаря случая с Мадс Остберг от шведското рали през февруари тази година. В този етап Танак загуби повече от 5 сек, но въпреки това остана начело в класирането при второто преминаване на Позездже 2 (24.28 км) с аванс от 14 сек, след като Нювил спука и гума. Така перспективата да кара без крило в двете ортодоксални отсечки преди суперспециалния скоростен етап, закриващ вчерашния ден, преди да се постави ново крило означаваше, че Танак ще потъне още надолу в класирането.

снимка: интернет
БЕЗ ЗАДНО КРИЛО… След като загуби маса време заради откъснатия аеродинамичен елемент, Отт Танак най-после се добира в бокса на М-Спорт.

:: В неделния ден обаче Отт Танак не запази присъствието

на духа, допусна сериозна грешка като удари банка и дърво
до пътя, завъртя се няколко пъти и завърши етапа, но след
него на продължението в Райд Полски бе поставена точка.