Увеличават с 48 часа времето за заявки в Раховец-Лясковец

  • Home
  • Увеличават с 48 часа времето за заявки в Раховец-Лясковец

ЗА РАЗЛИКА от шуменското състезание, над Лясковец този уикенд ще стартират и общо 7 лади (виж предварителния стартов списък), 5 от които ще бъдат класирани единствено за шампионата Купа Лада. Две други са в клас НС5.

ОТ ДНЕС сутринта, със свой Бюлетин №1, дирекцията на втория старт от първенството в планинските изкачвания – Раховец-Лясковец-(факсимилето виж по-долу), увеличава срокът за подаване на заявки с допълнителни 48 часа.

Бюлетинът на СККА Етър рейсинг е качен и на официалния портал на АФБ (виж ТУК), поместен е в информационната секция, съдържаща документите за втория кръг от скоростния шампионат в планинските изкачвания, което е тази събота и неделя.

В бюлетинът се казва следното:

„Поради така създалото се възприятие сред пилотите и клубовете след планинско изкачване Шумен 2020, а именно, че заявките се подават до сряда без глоба, ръководството на  планинско изкачване Раховец-Лясковец 2020 реши да удължи срока за подаване на заявките до 24часа на 08. 07. 2020 г. – сряда без налагане на глоби.“

Според допълнителният правилник на състезанието, предварително обявеното време до затварянето на „прозореца“, бе вчера в полунощ. Както показва седемгодишната история на тази надпревара, в нея присъстват предимно пилотите, ангажираните в планинското първенство и рядко броят на автомобилите под Лясковец е повече от 39 (2018 г.).

ФАКСИМИЛЕ от бюлетина на дирекцията на планинско Раховец-Лясковец. Приблизително между 30 и 35 заявки очакват в дирекцията, както и такива пилоти, които ще използват планинското като тестов полигон преди рали Твърдица-Елена, което е на следващия уикенд. В случая това са защитаващият победата си от миналата година тук Мирослав Ангелов (Шкода Фабия R5 Ево) и младият панагюрски пилот Денис Станчовски (Пежо 208 R2) „Да, защо да не се публикува предварителният списък, след официалното време, преди удължаването на срока, изчете тази нощ? – мотивира се Димитър Стефанов. – Ако има корекции ще ги направим, ако не – това ще остане и финалния вариант…“

ПРЕДВАРИТЕЛНИЯТ списък на заявените за участие пилоти в Раховец-Лясковец.