Трима мъртви спират Джодхпур Рали, Индия

  • Home
  • Трима мъртви спират Джодхпур Рали, Индия

ТРИМА МЪРТВИ – едно семейство – мъж, жена и дете, са станали жертва по време на третия третият кръг от първенството на Индия по рали за сезон 2019 г. –  Джодхпур, поради която причина състезанието по спешност е трябвало да бъде прекратено още в тази събота рано сутринта, малко след началото на надбягването. Организаторите на шампионата заявиха, че мотоциклетът с тримата си е пробил път през бариерите и охраната на етапа, след като отсечката вече е била обезопасена, а мотористът игнорирал заповедите на маршалите.

Те се разпоредили моторът и неговите пътници да напуснат отсечката, но той не  се подчинил и продължил по пътя.

Това се случило точно преди да излезе автомобилът на Гаурав Жил Махиндра  XUV300 да се появи от завоя. Пилотът не е имало никаква възможност, за да разбере, че по трасето има друго превозно средство и се сблъска с мотоциклета. Гаурав Жил и неговият навигатор Муса Шериф са без никакви наранявания след драмата.   Инцидентът е станал на 150 метра от финала на скоростния етап, където мотоциклетът пресичал пътя с рали автомобила. Според информация на местните властите, нито един член на загиналото семейство не е носил предпазен шлем, а мотористът и изскочил трасето, въпреки че получил няколко поредни предупреждения, преди да се озове директно пред колата на Гуарав Жил. За пилотът инцидентът идва непосредствено преди неговото първо участие в подновената програма на индиеца за WRC до края на този сезон.

снимка: сайтът на местният вестник джодхпур
ОСКЪДНИ СНИМКИ… В целия местен печат на Джодхпур, това е единственият кадър, който е поместен по повод на драмата в състезанието.