Тежки травми на Петър Сивов лиши Григоров от третия старт

  • Home
  • Тежки травми на Петър Сивов лиши Григоров от третия старт

СТАНАХА ИЗВЕСТНИ подробностите около въпроса, защо екипажът на вицешампионите за 2017 г. Григор Григоров и навигаторът му Петър Сивов (на снимката) не са сред заявените за участие екипажи в третото рали от шампионата – Стари столици. Това са тежките травми и периода на възстановяване за ко-пилота, след като в началото на месеца в Пловдив Сивов претърпява нелеп битов инцидент с велосипед, след което е подложен на две тежки операции на първи и втори прешлен и на скалпа в УМБАЛ Свети Георги, продължили повече от 6 часа. По този повод Григор Григоров помести специално изявление в социалните мрежи, в което се казва:

„Предполагам вече сте видели заявките за рали Стари Столици, Шумен. За съжаление името ни отсъства от списъка с участниците. Навигаторът ми Петър Сивов, с който направихме шеметен дебют като екипаж на рали Сливен, претърпя тежък битов инцидент и все още не е напълно възстановен, за да може отново да седне в състезателния кокпит.”

От целия екип на Григоров Рейсинг Тим желаем на Петьо бързо възстановяване и час по-скоро да бъде отново в перфектна форма за следващите ни предизвикателства.“ Веднага след Монбат Сливен Рали Григоров сподели пред сайта с новините в българския автомобилен спорт, колко доволен е от новото си партньорство със Сивов-баща, от професионализма на навигатора си и от неговата невероятна мотивация за спорта, както и факта, че новият партньор идеално е паснал на пилота в момент, в който е самочувствието му и увеличаващата му бързина са имали нужда от подобен професионалист в кокпита до него.

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ВРЕМЕННО ИЗВЪН ИГРАТА… Тежкият битов инцидент стана причина Петьо Сивов да вземе почивка…

„Сега нямаше да мога така успешно да се възстановявам, ако не бяха изключителните лекари от УМБАЛ Свети Георги – д-р Борислав Калнев, който направи операцията на двата прешлена и постави металните планки, както и на д-р Георги Божилов, оперирал скалпа ми. Разбира се, да не пропусна и медицинската сестра Елена Христова, на всички тях огромни благодарности!“, каза за RallyXpress Петьо Сивов. Внезапното завръщане на Сивов-баща стана по време на рали Твърдица в началото на юли, когато след близо 7-годишно прекъсване той седна като навигатор на пилота на Мегапорт Рейсинг Христо Геров.

Едно рали по-късно – в Сливен, Петьо Сивов вече бе на дясната седалка на Григор Григоров, който моментално материализира промяната в екипа, завършвайки с новия си ко-пилот на подиума на пл. Хаджи Димитър.