Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

  • Home
  • Сунинен ще е третият пилот на М-Спорт Форд

ОФИЦИАЛНО Е потвърдено, че 23-годишният Теему Сунинен (на снимката) ще бъде третият пилот на М-Спорт за осем старта от календара. В две от ралитата – Монте Карло и ADAC Рали Германия Сунинен ще кара в придружаващите шампионата серии на WRC2. В три състезания той няма да участва – Корсика, Аржентина и Австралия, а както бе обявено преди дни, Бриан Буфие ще кара третия автомобилна Форд М-Спорт в Монте Карло и Корсика. Така в Довънби Хол ще трябва да решават кой ще е трети в Аржентина и Австралия. През миналата година Сунинен завърши 3-и в този шампионат с три втори места (Швеция, Франция и Португалия) и победа в Испания – 85 т. Според Ричард Милнър, мениджър на екипа на М-Спорт обяви и как ще бъде планиран новия сезон в екипа: „Монте Карло е само след седмица, което е добре, защото следва представянето на WRC в NEC. Нещата вървят добре. Имаме три коли, въведени за Монте Карло, което е важно за нас. Имаме двама пилоти – Себ [Ожие], Елфин [Евънс] и Бриан [Буфие], които отговарят на условията за сериите на производителите, което е добро. Бриан няма опит с този автомобил (това ще е първо участие на Буфие с WRCar), но знаем, че е способен да се справи добре в Монте Карло. Той не е рисков пилот, а такъв, от който се нуждаете като „трети играч“, можещ да вземе точките на производителя.   „Друго хубаво е, че не е имало огромно количество технически промени в регулацията. Очевидно работим върху развитието, колкото и другите отбори, но няма нищо конкретно, което трябва да направим, за да се подготвим за началото.„Спонсорството е разумно, че все още е много подобно на миналия сезон, независимо от увеличения „сигнал“ за Ред Бул. Добре е, когато успеете да запазите спонсорите си. Надяваме се да имаме малко повече взаимодействие с някои от тях в течение на годината, но като цяло ние почти сме на същото на мястото, където бяхме през 2017 г.“

снимка: туитър страница на теему сунинен
ДОВОЛЕН ОТ ПРОГРАМАТА… През миналата година Сунинен завърши 3-и в WRC2, сега има гарантирани 8 старта от календара на световния шампионат.

За тактиката в WRC 2 Милнър смята, че тази година ще е наистина важно да се спечели този шампионат допълвайки, че бизнес направлението е много важна част за M-Sport.

„Така че ние ще се стремим твърдо да дадем всички шансове на този отбор, който прави първото събитие с Ерик [Камили] в Монте Карло и ще имаме няколко пилоти – три или четирима други, които правят добри програми с нас тази година. Ще вложим много ресурси в това, за да се опитаме да спечелим, защото искаме да спечелим“.