Стефан Стоев най-после вади нов боди-кит на шампионката

  • Home
  • Стефан Стоев най-после вади нов боди-кит на шампионката


ВЪПРЕКИ намаленият с трима участника списък на пилотите в третия старт от планинския шампионат, сливенската надпревара ще раздаде пълен брой от точки във всички класове на шампионата. Това кара експертите да смятат, че Българка е този от стартовете в първенството за годината, в който старт ще се види чистият вариант на претендентите за титлите в края на сезона.

ПОБЕДИТЕЛЯТ в НС3 от миналото първенство и лидер в същия клас след първите два старта от шампионата тази година – Стефан Стоев (на снимката), най-после излиза в състезание с новия боди-кит на шампионската си Хонда Сивик. Габровският пилот на АРА Моторспорт гласеше промените още преди старта на Валери Великов в Шумен, но забавените доставки отложиха ъпгрейдването на автомобила чак за днешното състезание край Сливен. „Реално последните десет дни аз и механиците сме работил до 3 часа всяка нощ, за да успея с новостите по колата“, казва Дългия. Освен променената външност на Сивик-а, Стоев е правил ревизия на двигателя след благоевградския старт, както, разбира се, и настройките по него. „Иначе настройките по окачването ще правя в първата и втората квалификации, защото зная, че отзад автомобила е по-лек – предполагам с около 20 кг. – така че това ще е първата ми работа по Българка.

снимка: личен архив на стефан стоев
СЛЕД ТРИМЕСЕЧНО ЧАКАНЕ… Най-накрая Стефан Стоев ще се появи на старт от шампионата с новия боди-кит на Сивик-а, който Дългия чакаше да пристигне още преди шуменското Валери Великов

Стоев е категоричен, че това няма да се отрази на квалификациите дотолкова, доколкото има достатъчно опит с излизането на тренировки с ненапълно уточнен автомобил. „Не ми е за първи път да правя квалификации „на тъмно“ заради автомобила“. Междувременно, след техническият преглед, от 40-те имена, заявени за участие в планинско Българка, отпаднаха трима метни пилоти: Емил Бонев (Опел Кадет, НС3), Пламен Вълев (Хонда Сивик, RC3) – двамата от сливенския Дианел Рейсинг Тим и Лазар Лазаров (Ситроен Саксо, RC5) от отбора на сливенския Булсим. Така в първата от днешните три квалификации на старта на Чешмата ще има 37 автомобила.

снимка: личен архив на стефан стоев

СРЕДНОЩНА ЛОГИСТИКА… Подобреният вариант на шампионската Хонда на Стоев е извадена от гаража, за да се натовари на платформата на път за Сливен.