Стара Загора ли е град, където тушират автомобилни драми?

  • Home
  • Стара Загора ли е град, където тушират автомобилни драми?


КАКТО ВЪВ ВСЯКО от последните 5 общи събрания на БФАС, сайтът с новините в българския автомобилен спорт ще направи всичко необходимо и възможно в събота, след 11:00 ч. да предава на живо на канала на RallyXpress в Ю-Тюб дискусиите, позитивните стъпки и мерките, които да бъдат предприети в най-близко време. Можете да направите това, използвайки рубриката на живо в хедъра, горе вдясно

ИЗГЛЕЖДА обявената от офиса на БФАС по-рано през тази седмица национална среща (виж ТУК) неслучайно е определена да бъде в старозагорския парк-хотел, носещ името на града. Връщайки лентата със събитията назад, RallyXpress откри два други случая, при които Зарата или е била вече център на подобно събиран, или непосредствено след сериозни проблеми, които са били дискутирани на широка основа, се е провеждало местното пистово състезание, което дълги години остава еталон за организация и интерес от публиката. През ноември 2013 г. наболелите въпроси около това какъв тип гуми и дали от една и съща марка, които са одобрени от националната спортна власт за пистовите надпревари ще бъдат използвани, събра голям брой от представителите на АСК в страната на спешна среща. И тя, както и сегашната, бе организирана от офиса на БФАС. За разлика от луксозната и обширна зала Тервел на парк-хотел Стара Загора, преди 5 и половина години митинга бе в една от конферентните зали на Общината.    Резултатът бе временното потушаване на недоволството на едни и настоятелността на други пилоти от Серия Спорт и в началото на май т. нар. шампионат на затворен маршрут във Велико Търново стартира без видими ексцесии и без сътресения. Преди три години пък, след като в началото на същия шампионат действалата две години схема „два старта в един кръг“ бе отменена от управата на спорта, за класиранията за писта Стара Загора бяха върнати отделните класи и начисляваните  точките за тях в първенството. Това става след бурна и доста категорична с решенията си среща на пилотите на писта Дракон, излезли с ултиматум към националната федерация както за точките, така и за общата дължина на пробягваната дистанция. Сега обаче ситуацията е друга, а проблемите далече надхвърлят тези на една или друга от класическите дисциплини. На административно-юридически карти е поставено не само близкото, но и по-далечното бъдеще на този спорт у нас: да го има ли и ако да, то под шапката на кого ще бъдат в бъдеще бензиновите надпревари? От разпространеното от БФАС съобщение за националната среща, две от точките ще бъдат и основата на митинга: да бъдат запознати присъстващите с доста сложната ситуация около спорта и, разбира се, предложения за предприемане на стъпки и мерки в позитивна посока. Началото на националната среща е обявено за 11 ч., а самият обемът на онова, което ще се обсъжда и върти около двете точки не предвиждат нито лесни дискусии, а още по-малко бързо приключване на събирането.   

снимка: интернет
ПРОСТОРНО, УДОБНО МЯСТО ЗА ДЪЛГИ ДИСКУСИИ… Дали зала Тервел на парк-хотел Стара Загора ще побери представителите на националните АСК, както и най-учтиво поканените членовете на БФАС, лицензираните състезатели и официални лица, както и всички милеещи за българския автомобилен спорт?