Сливен само затяга възлите, всичко ще се решава в Шумен

  • Home
  • Сливен само затяга възлите, всичко ще се решава в Шумен


ИНФОРМАЦИЯ за развоя на 37-ото издание на ралито в Сливен можете да намерите и на официалния сайт на състезанието (ТУК), а текущите резултати в двата дни можете да следите както обикновено на сайта на официалните времеизмервачи (ТУК).

Сливен, RallyXpress ДОРИ И ДА СПЕЧЕЛЯТ максимума от точки и във втория ден от рали Сливен, както това направиха вчера Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9), преди финала на шампионата със Стари столици в началото на следващия месец, двамата ще изостават от сегашните лидери на първенството Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (марина Моторспорт, Пежо 208 R2) с близо 27 т. При това тази разлика би била същата, ако Стратиев/Борисов не спечелят дори и една точка от бонусите, които взеха вчера и се раздават за класирането за всеки ден, допълнени с точките за първите пет места (5-4-3-2-1) в пауърстейджа (СЕ 13, Чуката, 11.21 км). За разлика от предишните три ралита, Сливен Рали е с най-високия коефициент, което означава, че спечелените тук точки се умножават по 1.6 и сегашните разлики между първите четирима в класирането ще бъдат силно редуцирани. Преди този уикенд начело в подреждането бе варненско-шуменският екипаж Тихомир Стратиев/Добромир Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2). Вчера обаче двамата допуснаха грешка и изпаднаха до 7-ото място за класирането на деня, което дава само 1 т. Но и с нея двамата остават начело на класирането преди последните днешни 4 етапа и 44.43 състезателни километра. Да припомним, че първите седем места за всеки ден се присъждат бонуси от 7 до 1 точка, като отделно от 5 до 1 т. се присъждат за първите пет места на финалния скоростен етап (в Сливен Рали – Чуката 2, 11.21 км) В същото време намиращите се на 6-а позиция Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9) вчера добавиха 7 т. за деня и се придвижиха с 2 места напред, надявайки се на същото и в неделя. Третата позиция засега се заема от лидера в класирането на RC4 Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт, Пежо 208 R2), които с второто място от съботния ден се запазват втората позиция – на 18.2 т. от Стратиев/Борисов. Тъй като на Чуката 1 Ангелов/Сивов отпаднаха, активът с който ще се явят в Шумен на 8 октомври ще е 89.6 т., но и след неделния ден няма бъдат прескочени от Григор Григоров/Даниел Миленков (Григоров Рейсинг Тим, Пежо 208 R2), които днес са с 65.4 т. или от Стайков и Давидоне.

:: Първата скоростна отсечка за деня Абланово (11.03 м)

бе спечелена от Дан Гъртофан (Рум, Шкода Фабия R5) –
6:32.5, следван на 2 сек. от Орхан Авджиоглу (Тур, Форд
Фиеста R5) и на 6.4 сек от Пламен Стайков и Давидоне.
Така авансът на българо-грузинския екипаж, който вчера
завърши дена с преднина от 39.4 сек е намален на 33 сек.

снимка: драгомир петров/apix
ОБЩО ТРЕТА ПОБЕДА, ПЪРВА ЗА ВТОРИЯ ДЕН… Дан Гърткофан и Тудор Марза (Рум, Шкода Фабия R5) спечелиха началото на неделната надпревара в Сливен Рали, взимайки етапната победа в откриващата деня отсечка Абланово 1.