Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща

  • Home
  • Сиврийски-мл.: по пътя и Логан от Сиврийски баща


ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово 2021, можете да намерите ТУК.

СПИСЪКЪТ НА бащи и синове в българския автомобилен спорт, който е твърде внушителен и гони близо две дузини, през този уикенд ще се попълни и с дупнишката фамилия Сиврийски. След като бащата Владимир окачи каската на пирона преди три години, сега на ход е 19-годишният му син Даниел (на снимката), който не само ще дебютира в планинско Осогово 2021, но и ще направи първо състезание. Дали това е начало на кариера в спорта за младия автомобилен инструктор? „Не зная, нека да видим къде и как ще духат ветровете“, казва тийнейджърът, който ще се появи на пл. Велбъжд с познатия шампионски Рено Логан на Сиврийски-баща, автомобил донесъл класната титла в RC5 за дупнишкия състезател. Иначе по думите на Дани, той е карал „…всичко, що може да се кара“, а с Логан-а е изгорил между 50 и 100 литра бензин. „На летището на Сапарева баня, разбира се“, уточнява младежът, обзаведен за своя прощапалник с нова каска и нов екип, подарени от бащата.

снимки за rallyxpress: личен архив на дани сиврийски и вики спиров/apix
…ВСИЧКО, КОЕТО СЕ КАРА И КОЛАТА НА БАЩАТА… Даниел Сиврийски е яхна кросов мотор, а тази събота и неделя официално ще седне на пилотското място във вечната като самия спорт Рено Логан.

Влади Сиврийски имаше не особено дълга, но достатъчно колоритна кариера в ралитата и спринтовия им вариант, като най-високо пилотът стигна през 2015 г. в опороченото и последно рали Средна гора, след чийто мрачен финал той се разписа като шампион в най-малкия клас на хомологираните автомобили.

Да подсетим, че Влади Сиврийски е притежател на един неофициален рекорд от същата година, когато като пилот в рамките на 14 състезателни дни, той последователно използва… седем различни навигатора и завърши сезона със силната подкрепа на Румен Манолов-Вуйчето като партньор.