Половината от рекордите на Дракон са на Маршавелов

  • Home
  • Половината от рекордите на Дракон са на Маршавелов

ДВА ОТ ЧЕТИРИТЕ официални рекорда на пистовото трасе край Калояново принадлежат на пловдивския пилот Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10, клас Е-Макс). Това показва справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт RallyXpress. Изчисленията са направени веднага след края на първия старт от първенството на писта на Дракон на 26 май. В това състезание пилотът на К2 Рейсинг Тим постигна квалификациите 51.00 сек.

„Както се казва дал съм им домашно за следващата една година”, категорично заяви след квалификацията Маршавелов.

Едно от обясненията за непрекъснатото „сваляне” на рекорда е, че Маршавелов води подготовката си съвместно с Владимир Арабаджиев, българският пилот, който има участия в най-големите пистови състезания и е единственият български пистов състезател, правил тестове с болид от Ф1.

снимка: личен архив на пилота
РЕКОРДЬОР… Константин Маршавелов записа рекордното време в листа с личните си рекорди.

Още през миналата година Косьо Маршавелов направи тестове на пистата Серес, след които самият той твърдеше, че по съвършено различен е атакувал виражите и от опита, придобит в работата с Владо Арабаджиев, моментално е получил аванс във всяка една от обиколките на това трасе.

До момента от проведените три старта в скоростния шампионат (Серес 1, Велико Търново и Дракон 1), Маршавелов има три пълни победи и е единственият измежду всички пистови пилоти, които са с максимален брой точки.

НАЙ-БЪРЗАТА обиколка, макар и неофициално, е правена до момента на писта Дракон, а рекордното постижение от 50.5 сек е записано на името на Владо Арабаджиев.

Най-бързата обиколка на трасето Арабаджиев прави, пилотирайки на 24 май 2013 г., непосредствено преди квалификациите за Дракон 1, Радикал-а на русенеца Росен Даскалов.