Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт

  • Home
  • Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт


ЕДНА СЕДМИЦА има пре строителните работници, които в момента реновират плаца, на който обичайно се разполагат за сервизиране състезателните машини. Според Димитър Стефанов (на снимката), той има уверенията на кметицата Ивелина Гецова, че ремонтът ще е завършен преди следващият петък. „Ако не – опцията е да разположим сервизния парк по широката улица водеща към старта, която е вляво от парка“, предвижда Стефанов.

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Тим и победител от последното издание на планинската надпревара Раховец-Лясковец – Мирослав Ангелов (на снимката), е първият състезател, чиято заявка е получена от организаторите в Етър Рейсинг. Това означава, че първият официален старт на най-новото чешко оръжие – Шкода Фабия R5 Ево в България ще бъде следващият уикенд. През миналото лято, тогава с предишният модел на Фабия, Ангелов спечели своята първа победа в генералното класиране на скоростния планински шампионат, завършвайки първи и в трите тренировъчни, и в трите състезателни манша. Въпреки това обаче Ангелов не успя да постави нов рекорд на трасето, който продължава да принадлежи на пилота на Дунев Рейсинг Юли Телийски, регистриран на 15 юли 2018 г. Тогава, при второто си състезателно изкачване по 3350-метровата писта, Телийски разви средна скорост от 100.416 км/ч и спря хронометрите след 2:00.100 мин.

снимка: интернет
ШЕСТ ПЪРВИ МЕСТА… Такъв беше актива на Миро Ангелов, който му донесе първа победа в общото класиране на състезание от планинския шампионат край Лясковец, но пилотът на Мегапорт Рейсинг не успя да подобри рекорда на Телийски от предишната година.

Както обаче всички се досещат, тази година спорът за първото място ще е зверски горещ и ще се води между една ралиджийска Ево 5 и „планинарката S2000“ на чешкия РексТим, чийто мотор е на Фау-Ве, а скоростната кутия от Шкода Фабия WRC. Очакваният сега спор се чакаше и през миналия юли, но тогава програмата от състезания на Цвръчек-син покриваше състезанието в Лясковец и екипът на Камбуров бе в групата на зрителите.

снимка: rallyxpress

КОНКУРЕНЦИЯТА ПОД ОКО… Лидерът в класирането на планинския шампионат 2019 г. Пламен Камбуров (вдясно) и състезателният му мениджър Оги Желязков не успяха с наема на S2000 от Чехия, но затова пък изкъсо следяха отбора на Ангелов в лясковското състезание.

Димитър Стефанов, директор на състезанието: „Бях на старта в Шумен, за да поканя лично всеки един от участващите пилоти. Да, шуменското мемориално състезание е място и за тестове на онези, за които планинския шампионат не е приоритет. Така че при шуменско участие от 49 пилоти и без ралиджиите, мога да очаквам логичните за Лясковец-Раховец 30-35 автомобила.“