Пистата Тодор Славов решава шампионите за сезон 2020 год.

  • Home
  • Пистата Тодор Славов решава шампионите за сезон 2020 год.


:: Събота, 31 октомври
Краен срок за подаване на заявки: 9:00 ч.; Административна проверка: 8:30 ч.10:00 ч.,  сградата на Моторспорт Академия; Официално откриване: 10:30 ч. – писта Тодор Славов, Моторспорт Академия; Старт на първия автомобил в състезанието: 11:00 ч.; Церемония по награждаване: 16:30 ч., сградата на Моторспорт Академия.

ПОСЛЕДНАТА СЪБОТА от този месец на пистата Тодор Славов, част от Моторспорт Академията (МСА) в Твърдица, ще станат известни националните шампиони за сезон 2020 в дисциплината гимкхана. Състезанието, на което домакини ще бъдат и МСА, и Община Твърдица, се организира за първи път в града. Така към станалото традиционно и популярно сред пилотите Рали Твърдица, както и другите автомобилни активности, подбалканския градец записва още едно авторитетно събитие, при това с финал на годината. Не е случайна и датата на провеждането на националния финал, стига да си припомним, че в първите години от историята на рали Твърдица, неговото място в календара на автомобилната федерация обичайно бе в дните около празника на града – Петков ден.

снимка за rallyxpress: моторспорт академия твърдица
НАГРАДИТЕ И ШАМПАНСКОТО СА ГОТОВИ… остава единствено да се разберат имената на онези, които ще ги спечелят тази събота.

Очакванията на екипа на Моторспорт Академията са, че в заключителният кръг от надпреварата за този сезон в Твърдица ще пристигнат между 25 и 30 участника.

За тях МСА е подготвила вариант на технично трасе (виж схемата долу), като една част от него ще имитира и скоростна отсечка.

Новото, което Академията включва в програмата за финалното състезание тази година е, че за първи път в надпреварата ще участват и деца, които са на възраст между 8 и 12 години.

Те обаче ще се състезават на същото трасе, на което ще карат и всичките заявили се останали пилоти.

графика: моторспорт академия твърдица

СХЕМА на трасето на Гимкхана Твърдица 2020