Петър Илиев с първото си ТВ интервю за Иван Серафимов

  • Home
  • Петър Илиев с първото си ТВ интервю за Иван Серафимов


ПЪЛНИЯТ вариант – около 20 мин. – на първото телевизионно интервю на Иван Серафимов и оператора Валентин Георгиев с Петър Илиев, Шумен ТВ ще излъчи с подновяването на спортната рубрика Карамбол, веднага след лятната пауза от 3 седмици.

ШУМЕНСКИЯТ навигатор Петър Илиев, който тежко пострада при драматичният инцидент в рали Твърдица-Елена (на снимката) вчера даде първото си интервю за Шумен ТВ и един от експертите в автомобилния спорт и водещ на рубриката Карамбол Иван Серафимов. Разговорът с ко-пилота започва след 3:01 мин от началото на предаването. Петьо е на легло от близо два месеца, а както каза самият той, следващата седмица ще трябва да бъде транспортиран с линека до сливенската болница д-р Иван Селимински, за да премине първия си сериозен контролен преглед при д-р Хари Хрисантов. „И пак ще трябва да се возя с Весо [Линейката] Николаев до Сливен и обратно“, обяснява навигаторът. От този контролен преглед, така се надява Петьо, зависи и кога ще започне раздвижването му, след като той е в кревата точно месец и осем дни. Интересното в интервюто е, че за първи път Петьо признава, че още преди да бъде изваден от автомобила след катастрофата, той добре е знаел какво се е случило с неговия талантлив пилот.

Петър Илиев се съмнява, че ще се върне в спорта, не след преживения шок и травмите, получени след жестокия инцидент. Той казва, че някога, за последно, ще направи едно планинско, с което да постави точка на състезателната си кариера в автомобилния спорт. „Всъщност бях първия, който разбра – казва шуменецът в интервюто си. – Казах на Тошко да излизаме от колата, но нямаше реакция.“ От интервюто също така можете да разберете и това, че нищо в спомените на навигатора от тази драма не се е загубило, както и че доста глупости са се изговорили и от страна на федерацията.

снимка: любомир дренски/rallyxpress
УСМИХНАТ ВИНАГИ, КОГАТО СЕ СЪСТЕЗАВА… Петьо Илиев е доволен, показва купите, спечелени в напрегнато състезание.