Падън пак е в Европа, ще се пробва в кроса

  • Home
  • Падън пак е в Европа, ще се пробва в кроса


:: 1 и 2 старт: Дре (Фр.), 29/30 юни;
:: 3 и 4 старт: Ледън Хил (Вбр), 27/28 юли;
:: 5 и 6 старт: Монталегре (Пор), 10/11 август;
:: 7 и 8 старт: MJP Арена (Ав), 7/8 септември;
:: 9 и 10 старт: Нирад (Унг), 5/6 октомври и
:: Гран финал: Естеринг (Гер), 19/20 октомври.

КАКТО СЪОБЩАВА австралийският сайт Рали Спорт Магазин, 31-годишният бивш пилот на Хюндай Моторспорт Хейдън Падън (на снимката), ще се присъедини към мрежата на европейския Глобъл Рали Крос-Европа (GRC- Е) и на практика направи преминаване от една разновидност на ралитата – в друга нейна версия. В бъдещите си участия в тази серия, Падън ще заложи на Хюндай Пантера RX6, която ще е с каросерия на Хюндай i30. „От дълго време съм в ралитата, така че кросът няма да е съвсем нов за мен – смята Хейдън Падън. – Разбира се, ще трябва да се адаптирам към автомобилите до мен. GRC Европа ще бъде ново предизвикателство и очаквам с нетърпение да се заемем с това, като се присъединя към другите пилоти и да се опитам през цялата година на бъда конкурентен“, казва Кивито. Той винаги е бил един от любимите пилоти на публиката, а и мой – също,  притежаващ уникален стил. Той е вълнуващ за гледане, така че съм сигурен, че феновете ще го обичат“, добави изпълнителният директор на GRC-Е Макс Дж. Пучър.

Сезон 2019 GRC-E стартира с официалния тест в Арена Фурглау (Ав) в началото на май, преди състезанията, в които ще започне разпределението на точките (виж карето горе).

Хейдън бе представен за моторни спортове от баща си Крис, самият той един от новозеландските пилоти на рали.

снимка: официален сайт на grc-европа
ПАНТЕРА ЗА ХЕЙДЪН… В новите за новозеландеца серии на GRC-Европа, Хейдън Падън ще бъде зад волана на Хюндай Пантера.

Само на 15 години, Падън-мл. младши. се състезава в първото си рали и през 2007 г. дебютира на Световния рали шампионат у дома си в Нова Зеландия. След спечелването на титлата в PWRC през 2011 г., Хейдън прави стъпало нагоре, местейки се в категорията WRCar. Падън и неговият съотборник Джон Кенард станаха първите новозеландци, спечелили кръг от световните серии, завършвайки като победители с Хюндай i20 WRC в ралито на Аржентина през 2016. Двамата имат общо и 7подиума от световното първенство.