От днес: Бай Стоян е прадядо, партньорките му–баба и мама!

  • Home
  • От днес: Бай Стоян е прадядо, партньорките му–баба и мама!

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ автомобилен клан у нас – бургазлиите Апостолови, от днес имат още един нов член – 3-киограмовия Мартин, който тази сутрин се появи на бял свят, за да направи щастлива последната по дата негова навигаторка  (на снимката показва колко е голям  Марто!) –внучката му Саня. „Да, за нашия род цифрата 3 е от голямо значение, много щастлива е и ни донесе Мартин!“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт ветеранът на пистовите състезания и мултишампион на страната. Стоян Апостолов е българският състезател, който допускаше до дясната седалка на своите автомобили и се доверяваше единствено жените от клана: първо невероятната Елена (Бог да я прости!), след това дъщерите Гергана и Павлина, за да повери записките през 2012 г. на внучката си Саня, която най-вероятно роди за бай Стоян… първият ко-пилот от мъжки род за фамилията  Апостолови!

снимка: цветомир димов/rallyxpress
С ПОВЕДЕНО РАЗГОВОРНО… Първият скоростен етап от Стари Столици 2012 г. за екипажа Стоян и Саня Апостолови в тренировъчното Субару, ползвано преди не от кой е да е, а от Колин Макрий, започна със здраво ръкомахане на невръстната навигаторка – малко преди старта на етапа Детелината в Шумен, разговорното устройство се повреди и Саня „чете“ записките с ръце, сочейки пътя на своя дядо.

„Стартираме с нов член от фамилията – Гергана Апостолова, ама не Гери, а братовчедка – допълва доайенът на пилотите, 71-годишният (като го гледаш – никога не можеш да му ги дадеш!) Стоян Апостолов. – Ясно е, че и за Павлина, и за Саня сега задълженията са други, но не мога да пропусна участието си в България, при това в неговото 50-ото издание!“ Плановете на иначе добре подреденият бай Стоян са объркани (от днес вече приятно!) ще преди 10 дни, когато заради пътуването си до Япония и неяснотите, кой от двата автомобила – Субару-то или Хонда-та ще успее да приключи за старта, кара Саня да направи дублираща заявка за участие.

:: Така в историята на най-старото рали на страната, най-старият от действащите с огромен ентусиазъм български пилоти Стоян Апостолов, ще запише и един любопитен рекорд – прадядо в колоната на юбилея!