Отрязаха още един СЕ в Монте, но старт ще има

  • Home
  • Отрязаха още един СЕ в Монте, но старт ще има


ПОВЕЧЕ от 90 екипажа са регистрирани от домакините за първия от стартовете от световния шампионат по рали (21 януари) в Монте Карло. Ранкингът, стартовите номера и пълният списък на заявените екипажи се очаква официално да бъде публикуван на сайта на състезанието по-късно на 11 януари.

НОВА КОРЕКЦИЯ в графика на 89-ото издание на Монте Карло е направена за последните дни, след като от ремонтираният веднъж часови график на Старата госпожа е отпаднала 8-ата скоростна отсечка в края на първия пълен състезателен ден. Става дума за второто преминаване на 22.24-километровата Монтабу сюр л’Обез – Билбоа ле Пан. За това съобщава авторитетния германски сайт

rally-magazin.de (виж ТУК), от което може да се заключи, че неизвестното, и очакването дали в 110-ата си годишнина Монте ще го има или не заради пандемията във Франция, трябва да отпадне.

Германският портал не сочи конкретната причина за тази последна промяна, но е очевидно, че това е заради часът на старта на скоростната отсечка – 17:41, само 19 минути преди началото на комендантския час, който е валиден за няколко от регионите в страната.

снимка: архив на rallyxpress
СПОМЕН ОТ 2020: НАГОРЕ КЪМ ТУРИНИ… Такова е трасето на емблематичната скоростна отсечка в година, в която феновете са край скоростния етап, няма Covid-19, няма пандемия, няма и вечерен час във Франция. Тази година, без публиката край специалните етапи, картината ще е напълно различна.

Преди последната по дана промяна, в кралския автомобилен клуб бяха принудени заради ограниченията във Франция, сериозно да ремонтират графика и часовете на старта на отделните отсечки, вкарвайки ги във времевата граница преди началото на вечерния час. Отделно организаторите бяха принудени да се откажат и от планирания шейкдаун край Гап.

Но усилията са възнаградени, като стартът на световните серии за 2021 може да се осъществи, както е планирано от 21 до 24 януари. Финалът в неделя остана незасегнат.