Организаторите на планинско Българка: Готови сме за старт

  • Home
  • Организаторите на планинско Българка: Готови сме за старт

ОБЩИНАТА НА град Сливен не подкрепя финансово старта от планинския шампионат Българка, но и не пречи, заяви двигателят на състезанието Стефан Чолаков по повод предстоящия трети старт от националното първенство на България. 4.2-километровото трасе е вече почистено и по думите на спортния директор Пламен Иванов (на снимката) е подготвено на ниво. „Много труд се положи, както от организаторите на надпреварата, така и от пилоти от спортните клубове Булсим и Дианел, така и от много доброволци. „Трасето отговаря на стандартите на състезанието. Надяваме се автомобилната надпревара да премине успешно, да няма инциденти и ще се постараем да осигурим максимална безопасност на пилотите, екипите и зрителите”, допълни още Пламен Иванов. Стефан Чолаков добави, че трасето е образец. „Всички, които преминават през този участък и пешеходци, и колоездачи и водачи на МПС ни поздравяват за това, което правим. За тях е удобно, има видимост, през този общински път преминават и много товарни камиони и обраслия и тесен път прави участъка опасен. Сега пътят е подобрен”, допълва Чолаков. В организацията на състезанието няма да участват представители на Общинска охрана. Сигурността ще бъде обезпечена с униформена охрана, 34 лицензирани маршали, 1 реаномобил, пожарна и автомобил за пътна помощ. 40 пилоти са подали заявка за участие в третия кръг от националния планински шампионат Българка 2017.

за rallyxpress снимка: свилен стефанов
УВАЖЕНИЕ КЪМ МЕДИИТЕ В СЛИВЕН… По силата на дългогодишната традиция, организаторите на планинско Българка първо уведомяват медиите в Сливен (отдясно наляво) шампионът в ралитата от 2015 г. Георги Василев, директорът на състезанието Стефан Хаджилуков, спортният комисар на Българка и основен двигател на надпреварата Стефан Чолаков и спортният директор Пламен Иванов.

„ Ще участват най-добрите пилоти в планинския шампионат на България” – категоричен бе Стефан Чолаков.  Сред тях са победителите от първия и втори планински шампионати  Христо Манолов (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) и Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Форлойфери са Тихомир Балевски – Субару Импреза, Радко Петров – Ситроен Саксо, Дилян Дженков – Пежо 106, Николай Хлебаров – Ситроен Саксо и Радослав Тодоров – БМВ М3. Шампионът на България в ралитата за 2015 г. Георги Василев от АСК Дианел Рейсинг, участващ в почистването заяви: „Три седмици такова чистене сме ударили на трасето, че то е лъснало и се надявам автомобилните състезатели да останат доволни”. Според него за участниците в състезанието най- опасни и трудни са първите три завоя, защото гумите не са така загрели и има опасност от поднасяне на автомобила.

Състезанието е този уикенд в Сливен, а откриването му е на 3 юни, събота в 12 ч. на площад Хаджи Димитър. От 8,30 ч. започва техническият преглед. В 14 ч. в събота стартира първия от трите тренировъчни манша, а първият състезателен манш е в неделя в 10,30 ч.