Нювил взима първия си шейкдаун за годината

  • Home
  • Нювил взима първия си шейкдаун за годината


ПОЗИЦИИТЕ на екипажите в отделните скоростни етапи, както и местата им във временното общо подреждане на Рали Италия Сардиния – следете ТУК

ПИЛОТЪТ на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката, Хюндай i20 WRC) отвори днес конкуренцията за Италия Рали Сардиния, печелейки първото време в шейкдауна. В увертюрата за петото от състезанията в световните серии белгиецът записа време от 1:50.7 мин при четвъртия си опит на трасето от 2.89 км. Това е първата спечелена квалификация от началото на годината за топ-пилота на корейския тим, който от четири „шейка“ има две втори места (Арктик Рали и Хърватска) и е заявка за победата на острова, така както вече го е правил преди три и пет години.

:: Видео от днешния
шейкдаун вижте
ТУК

Очакванията на Андреа Адамо, че Сардиния ще е онзи старт, в който Хюндай Моторспорт ще се върнат в шампионата след силно разочароващия отбора португалски кръг се потвърждават и от второто място на бившия световен шампион Отт Танак, останал на 0.9 сек от партньора си и по-бърз от Теемо Сунинен (Форд Фиеста WRC) с 0.1 сек., затворил тройката на най-бързите пилоти. Само Нювил и Сунинен направиха по 4 тура, затваряйки най-добрите си времена именно при тези финални излизания от боксовете.

снимка: официален сайт на италианския кръг
ТОЧКА НА УВЕРТЮРАТА… Четвъртото излизане на тестовото трасе завърши за двукратния победител на островното рали с най-добро време.

Това обаче стана, след като сухото трасе първо бе почистено от колоната за първото каране, в което Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) откри сметката за най-добрите времена (виж таблицата долу). Третото каране на французина му донесе и най-доброто време, и четвъртата позиция от прелюдията на италианския кръг. Пред сайта с новините в световния шампионат Ожие си направи застраховка, казвайки, че отварянето на трасетата утре ще е трудна работа и не следва да се разчита на големи очаквания за него и Инграсия. Дани Сордо, наддавайки за третия си пореден успех в Сардиния (Хюндай i20 WRC), завърши 5-и, на 1.6 сек от лидера, а победителят от португалското рали – Елфин Евънс (Тойота Ярис WRC) е последен в челната шестица.