Наш репортер с престижна награда за фотография

  • Home
  • Наш репортер с престижна награда за фотография

ВАРНЕНСКИЯТ сътрудник на сайта с новините в българския автомобилен спорт Ивайло Старчев (на снимката) от днес може да се похвали, че освен похвалите за брилянтните кадри от неговата спортна страст – ралитата, вече е бил оценен по достойнство за работата си „със светлината“ и когато става дума за родния си град, родното летище, а сега и за Пристанище Варна. В края на фотоконкурса на най-значимия български порт, който отбелязва своята 115-годишнина, Иво Старчев е номиниран с третата награда в категорията на участниците над 18 години. Общо в конкурсната надпревара на порта, под наслов – „Пристанище Варна – портал към морския свят“ са участвали над 30 професионални и любители фотографи. Кадрите от номинираните в конкурса участници, както тези на варненския любител фотограф, от които е по-долу, озаглавени „Светлини“, сега са изложени на кръговото към пристанището. „Кадърът не е нов, а и такова беше едно от условията на конкурса  – снимките да са от 2020 и 2021 г. – каза за сайта Иво Старчев. – Доколкото си спомням, „щракнал“ съм го миналата година. Имам си такава настройка – винаги гледам и светлините около обектите, към които се насочвам.“

снимки за rallyxpress: иво старчев/варна
КАДЪРЪТ „СВЕТЛИНИ“ И ДОСТОЙНА ПОЗА НА АВТОРА… (горе) Номинираният с трета награда във фото-конкурса на варненския порт „Пристанище Варна – портал към морския свят“ кадър на нашия сътрудник. (долу). Старчев позира до таблото край пристанището с кадъра, който му е донесъл признанието в надпреварата.

Това е второто участие на варненския фотограф в конкурсна надпревара, организирана от Порт Варна, но за разлика от преди петилетка, когато само получава диплом, този път работата на Старчев е оценена по достойнство.

„Това вече е минало! Сега вече си мисля за рали Твърдица, защото ме сърбят ръцете да снимам бързите автомобили!“, казва Иво Старчев.