Най-малко осем в сряда ще са на първи изпит за Лиценз С

  • Home
  • Най-малко осем в сряда ще са на първи изпит за Лиценз С

НАЙ-МАЛКО ОСЕМ пилоти тази сряда ще бъдат изправени пред изпитна комисия на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС!, за да положат теоретичен и практически изпит, който да им даде право да стартират на 12 май в първото от състезанията на затворен маршрут в Бургас. Преминалите и двата „баража“ и представили се успешно пред изпитната комисия, ще получат правото да бъдат с Лиценз С и ще станат пълноправни състезатели в шампионата така, както изискват регулациите на националната спортна власт. Това се разбира от писмо (виж факсимилето по-долу), което днес бе разпространено от Комисия по затворен маршрут на федерацията и нейният председател Валентин Бонев. Екзаменът ще бъде, това се подразбира, на пистата Дракон, край Калояново и ще започне в сряда в 15:30 ч.

ФАКСИМИЛЕ на писмото на комисията, с което се определя датата на годишния изпит за Лиценз С.

Специално трябва да се отбележи фактът, че именно председателят на тази комисия – Валентин Бонев, е получил пълната свобода и работи в синхрон с отговорният за дисциплината член на УС – Христо Стоилов, за да подготвя придружаващите шампионата мероприятия и семинари. Това ще е вторият пободен изпит, като този път на куп ще минат осем от десетте състезателя на Енеос Къп, чието участие тази година е официализирано в пистовите надпревари на страната. Седем от тях вече имат опита от сериите Енеос Към през 2017 г., един ще бъде абсолютен дебютант тази година, а други двама, които ще се включат към надпреварата на по-късен етап, ще държат допълнителни тестове за правила и управление на спортни автомобили. Да припомним, че предстоящият втори пободен изпит (през 2017 г. не бе формирана комисия за изпит за Лиценз С, макар в пистовото първенство да имаше дебютанти – бел. ред) идва точно две години, след първото събиране трима експерти, на чиито опит и знания се разчитаха във федерацията.

Тогава изпитващата тройка – Константин Маршавелов, Николай Паунов и Христо Стоилов, трябваше да преценят качествата и знанията на най-млади пилот в този шампионат – Иван Влъчков (виж ТУК).

Състезателят, тогава каращ за КА2 Рейсинг Тим, Влъчков стана шампион на Сурия Туринг за 2016 г., повтаряйки успеха си и през миналата година.

ФАКСИМИЛЕ отпреди точно две години – 18 април 2016 г., денят в който Влъчков покри всички критерии на изпитната тройка, за да получи Лиценз С.