Миро взима отсечка на Душан, Станков подари и двете титли

  • Home
  • Миро взима отсечка на Душан, Станков подари и двете титли


ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО, че възловата отсечка на Сърбия Рали, но и най-коварната скоростна ще е трасето Станишици с двете си преминавания, днес се потвърди 100-процентово.

Не само от Пепи Гьошев, който е техническият и състезателен ментор на двукратният шампион на страната Мирослав Ангелов (на снимката), но и от целия развой на състезанието преди този етап и след него.

Но ако около битката за R5 двубоят Йорданови vs Попови неизвестните все още остават и края зависи от класирането днес, то две от титлите вече имат нов адрес и той е в Панагюрище. „На Жупа Дилян [Станков] е ударил бордюр, скъсал е джанта и е потрошил диска – обясниха от екипа на сливенския пилот, готвейки се да направят ремонт на Пежо-то, за да продължи пилотът битката за титлата в 2WD и RC4.

снимка: атанас марко и rallyxpress
ПРЕДИ ДА ЗАВАЛИ И ПОСЛЕ… Екипажът на Мегапорт преминава през едно от малките селца край Врнячка Баня (горе) преди да е завалял държа на Станишици. Творческо обсъждане между Петър Гьошев и Миро Ангелов около това, какви да бъдат гумите, които екипажът ще използва до края на Сърбия Рали.

Намерението му обаче се преобърнало „по таван“, когато двамата с Йордан Йорданов направили опит да се върнат до сервизния парк, използвайки ръчна спирачка. Но… Станков изпуснал контрола над автомобила, който се преобърнал и сега в бокса, както често казват механиците „…събираме цирка!“ Така вторият във временното класиране на тези две надпревари – 19-годишният Денис Станчовски (Автоцар, Пежо 208 R2) може да се смята победител при „двуколесните“ и в RC4. „Сега не те интересуват сърбите, не се подвеждай по тях, трябва сигурно завършване“, казва бащата Димитър на своя пилот Денис.

снимка: rallyxpress

БЪРЗ ПРЕГЛЕД НА ГУМИТЕ… Денис Станчовски проверява какво е състоянието на гумите за своето Пежо 208 R2, преди да потегли за финалните три скоростни етапа в шампионата за 2020 г. Най-неочаквано обаче се оказа, че освен коварна и проклета скоростна, Станишици донесе и първата победа за Мирослав Ангелов, който най-после взе отсечка на Боркович, побеждавайки го с 5.7 сек. „Взех правилните решения, но късно!“, коментира Ангелов, който е очаквал да има и по-добри времена, но на старта на спускането на етапа потеглил със студени гуми.

снимка: rallyxpress

НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ „СТАРЕЦА“… Каквото и да направи екипажът на АРТ Моторспорт – Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов, не могат да извадят повече от близо 10-годишния „стари кавалерист“… „Отгоре на всичко валеше – първата половина мокра, после шарено – влажно и сухо… Че и направих завъртане, че и направих и едно спиране…“, коментира лидера в шампионата, на когото остават още три етапа и около 28 скоростни километра, за да запише третата си поредна шампионска титла.

снимка: rallyxpress

НАГРАДИТЕ ЗА „БУГАРИ“ СА ГОТОВИ… В голям кашон, този вдясно, са наградите за българските участници на Сърбия Рали, а отделно – вляво – наградата за най-бързия български екипаж.