Миро Ангелов: В третия етап… ходихме 10 м. надолу за гъби

  • Home
  • Миро Ангелов: В третия етап… ходихме 10 м. надолу за гъби

РЕЗУЛТАТИТЕ от състезанието в Ескишехир, можете да следите ТУК.

:: Цялата информация за състезанието може да бъде намерена на официалния сайтТУК.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, заради изстиналите гуми – най-вероятно – в третия [етап] се разходихме на 10 м. надолу за… гъби!“, обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт шампионът на България в рали – дисциплините за 2020 г. Мирослав Ангелов представянето на екипажа в турското Есок Рали.

Надпреварата в азиатската част на комшиите е етапт от програмата за трофея на полуострова в програмата на ФИА.

При второто преминаване етапа Бербероглу (20.35 км), Фабия-та на българския екипаж се оказва трудно контролируема, след като гумите работната температура на гумите е паднала значително, докато екипажът е чакал спирането на ралито.

„Завъртяхме се и колелата просто блокираха, Предпочетох да излезем от пътя, защото в противен случай се удряхме в скала на отсрещната страна на пътя…“, продължава обясненията Ангелов.

На тази отсечка двамата с Гаджев са с 9-о време, на 58.0 сек от спечелилият етапната победа Бурак Чукурова (също с Шкода Фабия R5 Ево).

снимка за rallyxpress: иман азманов/мса
ОБРАТНО В ГРАДА… Докато Георги Гаджев урежда въпросите с карнета, Миро Ангелов подвежда българския автомобил към входа на сервизния парк в Ескишехир.

„Имаше странично пътче, от което успяхме да се измъкнем обратно на трасето…“

Както обаче се оказва според определението на Пепи Гьошев, Ангелов е минал „метър“ в тази ситуация и показателното е, че дата-лога на колата показва, че в момента, в който колелата са блокирали, екипажът е бил със скорост от 152 км/ч.

снимка за rallyxpress: иман азманов/мса
КРАЯТ НА ДЕНЯ И НАЧАЛОТО НА АНАЛИЗИТЕ… Пепи Гьошев очаква екипажа в „халето“ на МСА в Ескишехир, за да направят разбор на четирите етапа и начина, по който екипажът е „минал метър“ на етапа Бербероглу 2.

„Това, кое той пропусна е, че без този фал, днес можеше да бъде много близо до лидерите, които утре да атакува“, допълва шефът на Моторспорт Академия-Твърдица.

Пилотът не прави обобщение за скоростта си в първата половина на Есок Рали, разчитайки, че това ще направи Гьошев.

Който за първи път в прав текст споменава и задачата, която екипът е имал за Ескишехир – място в тройката.

„Екипът е доволен от скоростта му и със сигурност това е най-доброто му рали, което кара, откакто сме заедно от година време“.

снимка за rallyxpress: иман азманов/мса
СЛЕД ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА… „Отборчето“ на МСА се прибира от бокса в края на първия състезателен ден от Есок Рали.

Това – според сметките на RallyXpress – са общо 12 старта в ралитата, ралиспринта и в планинските, като Гошев допълва, че Миро бил далече по-мотивиран от което и да е друго състезание от миналия сезон.

Потвърждението – отново в електрониката, която показала, че след инцидента, в оставащата част от Бербероглу 2, Ангелов/Гаджев са били по-бързи от съперниците си.

Така и разликата от 44.2 сек, която ги делят от „ер-петицата“ на Юмит Кан Йоздемир/Батухан Мемишязиджи, е напълно покриваема.

Още повече, ако – както всички очакват – завали в неделния ден.

Двамата поотделно разкриват за сайта подробност в тактиката днес, целите на която са стратегически и са насочени изцяло за утре.

Мирослав Ангелов: „Веднага след края на деня [екипът] правиха тотално промяна на настройките, защото утре сервизът е „малък“ и времето за пренастройка на колата няма да стигне.“

Петър Гьошев: „Всички залози са за дъжд утре, така го дават, а нямаше да можем да се оправим в „малкия“ сервиз. Така че, поемайки известен риск днес, направихме – за сметка на утре – промените за дъжд.“

:: СТРАТИЕВА/АВРАМОВ: САМИ СРЕЩУ МНОГОТО ОПИТА НА КОМШИИТЕ

В КРАЯ НА първия ден от Есок Рали край Ескишехир, екипажът на Астра Рейсинг Екатерина Стратиева (на снимката) и Георги Аврамов (Пежо 208 R2) са на 4 позиции зад най-близкия им съперник в RC4 (повече от 35 сек. пасив), като в същото време Хакан Йова/Кан Хергюнер (със същия автомобил като българската фамилия) ги подпират здраво и са на някакви си половин секунда. Двамата стартираха състезанието с 35-о място (5-а позиция за RC4) в първата отсечка, скочиха на 18-о (5) място, за да се върнат 7 места надолу – 25 (7) и да приключат деня на 19-а позиция (7).

Лесно предвидимо е, че директният сблъсък на екипажа с крайно нетипичните, не само за Европа, но и дори за нашите стандарти трасета, се е оказало трудна задача.

снимка за rallyxpress: румяна михайлова
ГОТОВИ ЗА ВТОРИЯ ДЕН… (горе) Георги Аврамов и Катето Стратиева, уморени, но доволни от обслужването на колата, позират в бокса на Астра рейсинг след първата половина на Есок Рали. (долу) Човекът, събиращ в себе си функциите на „каре-механици“ – Люси Илиев почиства дисковете на „ер-двойката“, преди да бъдат спуснати капаците „на сервиза“ в края на тежката събота.

И то такава, която трябва да бъде изпълнена в конкуренция от легиони местни пилоти, за които участието по хълмовете край Ескишехир си е стандартно каране.

Още в първата отсечка днес организаторите трябваше да спрат Бербероглу 1 заради катастрофата на Кан Саркан от Кастрол Рали Тим Турция (№25, на снимката долу), за щастие без особено големи загуби за екипажа на домакините.