Мемориала потроши всичките лични и национални рекорди

  • Home
  • Мемориала потроши всичките лични и национални рекорди

80 НА СТО ПОВЕЧЕ от първата година след възстановяването на Мемориал Валери Великов и 74.29 процента по-голям брой на участниците ще отбележат тази година в Мемориал Валери Великов, ако до полунощ днес бройката не надмине 70 автомобила. И двата процентни растежа, както и че за три години досега общо Мемориал Валери Великов е събрал общо 162-а участника трябва да говорят достатъчно красноречиво на федерацията в края на годината, когато тя определя най-добрата от планинските надпревари.

ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ рекорди за участие в състезание от национално първенство в планинските изкачвания бяха бити днес сутринта, когато бройката на заявките удари 70. Това постижение обаче може да остане живо още няколко часа.

Крайният срок за регистрациите е днес в полунощ, а по думите на Димитър Георгиев-Полицая (на снимката) той чака минимум още две заявки.

„Може и да станат четири, нямам представа точно – обяснява Георгиев пред сайта с новините в българския автомобилен спорт. – Имам запитвания от двама, друг обяви, че ще кара, но не е изпратил заявката си. Със сигурност ще отидем към 73-75 автомобила…“ Във всеки случай рекордния брой заявки ще бъде регистрирани не само като постижение за Мемориал Валери Великов, който при възстановяването си преди три години имаше 56 автомобила, но също така ще е и рекорден брой записани участници в коя и да е автомобилна дисциплина през последните – несъмнено сигурно – 10 години. Ето и последните по дати „резервации“ за участие на пилотите, представени по времето им на пристигане при организатора на Мемориала: