Мегапорт РТ откриха листата на заявките за спринт Видин

  • Home
  • Мегапорт РТ откриха листата на заявките за спринт Видин

ЛИДЕРИТЕ в клубното първенство на ралиспринта и миналогодишни шампиони в тази категория на надпреварата – отборът на Мегапорт Рейсинг Тим и двата негови екипажа – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Ево) и Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио RS) са били първите, които са подали своите заявки за финалния шампионатен кръг тази събота и неделя край Дунава. Това обяви днес привечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт основателят на видинското спринтиране и редовен пилот в колоната на домашното състезание Иван Иванов-Жико (на снимката). Окончателният списък с регистрираните за участие пилоти се очаква да бъде публикуван в сряда късно вечерта – тогава изтича времето за изпращането на заявките, или в четвъртък преди обед, За Жико и основният видински автомобилен клуб – Жико-Моторспорт, това е домакинството на втори пореден финал на национален шампионат в рамките на три уикенда, след като клубът бе домакин и на последния кръг от първенството в рали-кроса. „Трети по време е екипажът на Ботевград Петър Йорданов/Любка Йорданова (Хюндай i20 Купе), които пристигнаха с един мейл – допълва Жико. – Но предполагам, че просто това е така, защото Моторспорт Академията на Пепи [Гьошев] обслужва и тях, та затова е така…“

графика: организатори на рали-спринт вида
ОБЕДИДЕНАТА СХЕМА на скоростните етапи на ралиспринт Вида.

В момента Мегапорт Рейсинг са начело в класирането с 60 т., следвани на 15 т. от габровския АРА Моторспорт и екипажите на видинските домакини от Жико-Моторспорт, които имат актив от 21 т. след Дряново и Ихтиман. Да припомним, че миналата година на финала в Бургас „мегапортите“ и видинските екипажи имаха по една победа и 37 т., но заради 3-ото място в Ихтиман (12 т.) срещу 5-ото на Жико-Моторспорт, търновците завършиха като шампиони. Още след спринта в Ихтиман беше ясно, че Мегапорт няма бъде представен от редовните три тандема – тези два, заедно с другото Рено Клио RS на Оги Герджиков/Николай Китанов.

Причината е, че като съвсем обичайна практика, Герджиков и Китанов карат само в подбрани състезания, като във всички случаи участието им не е фокусирано върху нито един от шампионатите в ралитата, спринта или планинските изкачвания.