Лидерите: Ревизия за „208“ и без тест за спринта в Бургас

  • Home
  • Лидерите: Ревизия за „208“ и без тест за спринта в Бургас

КАКТО научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт, досегашната „стара пушка“ на екипажа – Рено Клио Спорт (на снимката на Петко Станчев, долу), ще бъде сложена на серията за продажба. До дни обявата трябва да се появи в специализираните чужди сайтове. За Клио-то Тодоров казва, че то е след ревизия на скоростите, има два вида окачване и ходова част (за RC3, което е сега на колата и за RC4), допълнени от година седалки и колани с хомологация от 2019 г., както много части, гуми и джанти.

ВОДАЧИТЕ на общото касиране в шампионата  по рали спринт – Кирил Тодоров/Георги Аврамов (на снимката, Пежо 208 R2), няма да направят и един километър за тестове преди финалното състезание от календара и сезона тоз уикенд край Бургас. Преди края на четвъртия от класическите автомобилни шампионати, Тодоров/Аврамов водят в генералното класиране с 3 т. на шампионите за 2017 г. – заралиите Динко Иванов/Живко Желев (Ситроен С2 R2, 30 т.) и с 8 т. на все още действащите шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5), победителите от първото спринтиране тази година във Видин. Както обяснява пилотът на Астра Рейсинг, проблемът е единствено в недостига на време след участието на Стратиева/Аврамов във финалния кръг от регионалното първенство на ФИА и задължителната след Унгария ревизия и пренастройка на колата за трасетата в парка Росенец. „Ще закараме в сряда „208“ в Твърдица при Пепи Гьошев, за да бъде обслужена и да е готова за опознаването [на трасетата от спринт Бургас] в събота сутринта – обяснява Киро Тодоров. – Отделно за Рали Унгария колата имаше едни по-меки настройки, които няма да бъдат подходящи за двете трасета на предстоящото състезание.“ Тодоров специално обръща внимание, че край Ниредхаза скоростните етапи са били кални и влажни, което е предполагало и по-меки настройки на автомобила. Както и всички, за които предстои да затворят годината тази неделя в Бургас, така и Тодоров прави непрекъснати справки с метеосайтовете, очаквайки сухо или поне не силни дъждове в последния спринт. Според състезателят на Астра Рейсинг Тим в екипа са успели да съберат достатъчно гуми („…е, нито чисто нови, нито пък и цървули“ – Тодоров.), за да смятат, че са си гарантирали спокойно състезание.

снимка: лична фейсбук страница на кирил тодоров
МЕЖДУ НИРЕДХАДА И БУРГАС… В рамките точно на месец, на френската „208“ ще се наложи да мине през нови настройки, подходящи за очакваните трасета на финалния спринт.

„Често се сменят очакванията [на метеоролозите], но се готвим за сухо време. Така че от Твърдица – направо в Бургас сутринта в събота за опознаването. Предвидени са 3 часа за записки – колкото време е отделено по регламента, толкова и ще използваме. Както е навсякъде по света.“ Двамата смятат специално да отделят повече внимание на първото от двете трасета (Росенец, 7.75 км) заради ремонтните работи, които ще продължат до вечерта преди съботната рекогносцировка. Както и до повечето други екипажи, в отбора вече имат информация, че по продължение от около 1.5 км, заради преминаването на тежкотоварните камиони има фракция и извадена кал. „Което не значи, че изобщо приемам тези среднощни описания или онези „неделни (съвсем случайни!) екскурзии“ по етапите в дните преди ралитата. Нещо, което се е превърнало в твърда практика за доста от колегите…“

Пилотът е категоричен, че в момента екипажът няма конкретна тактика за състезанието. Каква ще бъде тя ще зависи и от списъка на заявките, и от времето, и от развоя на надбягването, след първите две скоростни от спринт в парк Росенец.