Латвала планира своята турска атака

  • Home
  • Латвала планира своята турска атака


КОГАТО екипажите пристигнаха в Мармарис, беше открито, че най-неочаквано организаторите са променили дизайна (виж горе) на логото на ралито. Благодарение на фотографските усилия на британското издание Ралиинг, промяната стана известна, след като тя бе първоначално бе открита на плаката, залепена на вратите на Ситроен-а на Мадс Остберг.

ГОВОРЕЙКИ след финала на вчерашния шейкдаун за десетия кръг от световното първенство – Рали Турция, пилотът на Тойота Газоо Рейсинг WRC Яри-Мати Латвала (на снимката) обясни предизвикателството, пред което са изправени конкурентите в това напълно непознато за всички екипажи рали. „Направихме колата по-висока от всякога. Никога не бяхме управлявали толкова високо поставен автомобил“, прави първото уточнение финландеца. В тестовете преди старта на турския кръг от сериите Латвала завърши с трето най-добро време от топ-пилотите, на 2.1 от победителят Тиери Нювил. По-нататък пилотът продължава: „Окачването е по-стегнато и това трябва да ни помогне много. Трябва да внимавате с дроселова клапа, със спирачките и как ги използвате, колко сте агресивни. „Хората си мислят, че тези коли са танкове. Те са като танкове, но когато пилотирате в тези условия трябва да мислите – отделно още – и за гумите, и за колела. Това е съвършено различна игра.“ Според Латвала победителят този път ще е екипажът, който направи „чисто“ състезание, има най-малко проблеми и няма спукани гуми.

„Не е нужно непременно да е най-бързият пилот, който е намерил най-бързи път. Това е целта ми. Можете да атакувате на няколко етапа, но не можете да атакувате през цялото време!“, завършва Яри-Мати Латвала, на чиято преценка, особено за ралитата върху твърд и агресивен чакъл може да се вярва стопроцентово.