Крум Дончев се връща в спорта като мениджър на наш екипаж

  • Home
  • Крум Дончев се връща в спорта като мениджър на наш екипаж

ЧЕТИРИКРАТНИЯТ шампион на България в ралитата Крум Дончев (на снимката) прави завръщане в спорта, но вече в ролята си на мениджър на екипажа Владислав Ангелов/Светослав Василев. Двамата ще вземат участие в Премиум Рали София – Свети Влас (14/17 юни), в което състезание ще карат Форд Фиеста Прото. Автомобилът е произведен в Стец Рали Рент от добре познатия у нас полски препаратор Ричи Стец, който е предоставил на екипажа автомобил с мощност от над 650 „коня“. Стартът на Премиум Рали София – Свети Влас е днес от курортното селище.

В дните на надпреварата колоната ще премине през Арбанаси, през Букурещ, за да финишира в София. Надпреварите в програмата включват италианско преследване, точна езда, драг състезание и една пистова гонка.

 „Изключително много се радвам, че ще имам възможността да подкрепя Влади Ангелов и Слави Василев като мениджър на отбора – казва Дончев, – защото именно те са част от хората, които са ме следвали винаги и навсякъде в моята спорта кариера.

снимка: моторспорт медия тим
ЧЕСТТА ЗА ЕКИПАЖ ДА ИМА ТАКЪВ МЕНИДЖЪР… (отляво надясно първи ред) Навигаторът Светослав Василев, пилотът Владислав Ангелов и вече в ролята на тимов шеф – Крум Дончев.

„Най-вече ме радва факта, че ще участват с един много истински подготвен автомобил какъвто е Форд Фиеста Прото. Имах възможността да го тествам и мога да кажа, че това е един впечатляващ автомобил. „Разбира се, този автомобил е изключително специфичен, има нужда от много високо ниво на адаптация към него, за да може да разгърне истинския си потенциал.

снимка: моторспорт медия тим

РЕСПЕКТИРАЩ ОТБОР…  Целият отбор на екипажа Владислав Ангелов/Светослав Василев, заедно с Крум Дончев позират след вчерашните тестове, които екипът прави на пистата Дракон край Калояново. „За съжаление времето ни е оскъдно и съм сигурен, че Влади и Слави няма да успеят да се справят за толкова кратко време с автомобила, за да използват на 100% неговите възможности. Но пък като екип със сигурност ще дадем всичко от себе си, за да се доближим максимално до този изключителен потенциал.“

снимка: моторспорт медия тим
ПЪРВИ ТЕСТ ПРЕДИ СТАРТА… Екипажът Ангелов/Василев се подготвя да излезе за първи път на пистата Дракон, за да опознаят подготвения в Полша Форд Фиеста Прото.

Владислав Ангелов: „Аз съм човек, който обожава автомобилите и автомобилния спорт. От както се помня ходя да гледам и подкрепям автомобилни състезания. За мен това участие ще бъде като една сбъдната мечта. Бих желал да пожелая успех на всички участници и нека се забавляваме колкото може повече.“

Светослав Василев: „Очаква ни едно много интересно състезание със страхотни автомобили. През изминалите години организаторите на Премиум Рали София – Свети Влас доказаха, че могат да създадат нещо изключително интересно, а то е усещане за приятелство и страхотна атмосфера съчетани в една интересна надпревара.“