Кивитата работят по старта в WRC за 2020 г.

  • Home
  • Кивитата работят по старта в WRC за 2020 г.

ТОВА, ЧЕ ПРОМОТОРЪТ на ФИА за световните серии обяви препоръките си Рали Нова Зеландия да бъде приета отново в календара на WRC за 2020 г. след 8-годишна разлъка с шампионата се оказа добре дошъл пробив за феновете. Нова Зеландия заема мястото на рали Австралия догодина, след като международната федерация започна работа по повторното въвеждане на системата за ротация на събитията в този шампионат. Бел. Ред: Припомняме, че Рали България WRC 2010 г. попадна в световния шампионат именно на базата на първия вариант от ротационния принцип, изоставен от ФИА след края на същата година.
По този начин в Париж се надяват да запазят установени състезание от сериите като това в Австралия, Испания и Франция (вариант Корсика – бел. ред.) за една по-дългосрочна срочна рамка на световното първенство.   Първата седмица през следващият септември вече е резервиран за митинга в Нова Зеландия. Вече бяха обявени някои от първоначални планове за този старт. Тридневното събитие отново ще се базира в Оукланд, като се състои от два тура в района на Голям Окланд, докато в третия ден надпреварата ще се провежда още на юг, там където са популярните скоростни отсечки в региона Вайкато. %снимка1%

Питър Джонстън остава председател на състезанието, докато спортният предприемач Майкъл Голдщейн (на снимката горе) ще е изпълнителен директор. Голдщайн казва: „Събитието е собственост на Рали Нова Зеландия. В момента работим с обединението ATEED (Оукланд туристически събития и икономическо развитие).

„Окланд е най-големият град на Нова Зеландия и това със сигурност е било важна характеристика по време на нашите дискусии с промотора на сериите. „Нашето изискване е да се проведат два от трите дни на митинга в района на Окланд, където отсечките се простират доста извън самия град. За момента преговорите са единствено за еднократно състезание през 2020 г.“ Персоналът на промотора посети Нова Зеландия неотдавна за разговори с организаторите на събитието, за да бъдат и споделени различни идеи.

Окланд се ангажира да провежда състезанията за Купата на Америка по голф през 2021 г., което ще привлече вниманието от потенциалните търговски партньори.