Катя Стратиева, Гъртофан-мл. и две Пежо R2 отказват старта

  • Home
  • Катя Стратиева, Гъртофан-мл. и две Пежо R2 отказват старта

ВЪВ ВЕЧЕРНИТЕ часове вчера, победителката в европейската надпревара при дамите от преди три години Екатерина Стратиева (на снимката), постави в социалната мрежа фейсбук, съобщение, от което става ясно, че и тя, и Андрей Гъртофан отпадат от листата със заявените пилоти в Монбат Рали Сливен. Причините – резултат от юнашката катастрофа на Гъртофан-баща и последвалото от това нарушаване на договорната схема за наема на два Пежо 208 R2 от унгарски препаратор. Ето какво пише в поста на състезателката:

Не винаги нещата стават както искаме. Както казваше навремето баба ми „Ти прави каквото трябва, то да става каквото ще!“ Имах огромното желание и стремеж да стартирам в Рали Сливен 2018. Постарах се да направя каквото трябва, но изглежда не бе писано да сме там. Съжалявам, че няма да мога да зарадвам публиката с моето участие и отново да изпитам удоволствието от отсечките в Сливенския Балкан, но желая успех на всички, които ще бъдат на старта в петък вечер! Трябваше заедно с Андрей Гиртофан да стартираме с автомобили Peugeot 208 R2 наети от унгарски отбор, но за съжаление неговото участие отпадна и така се провали и моето! Все пак ще съм там в подкрепа на момчетата от Астра Рейсинг Кирил Тодоров и Георги Аврамов.

ФАКСИМИЛЕ от темата, която Катето Стратиева е публикувала вчера вечерта във ФБ.

Според Катето, целта на сливенското участие, заедно с планирания един старт в Унгария и, разбира се, традиционното за нея участие в Барум-Злин, е с чешкия старт Стратиева да закръгли участията си в ралитата точно на една стотица. „В Барум до момента имам 9 старта и тази година, това е голямата ми мечта, искам да направя десетка от участия там – каза за RallyXpress състезателката. – Надявах се, че, започвайки с Монбат Сливен Рали, стотицата ще бъде затворена именно в Барум.

снимка: личен архив на екатерина стратиева
БАРУМ РАЛИ ЗЛИН 2017… Девет години и девет участия в Чехия. Сега мечтата на състезателката е да затвори десетката там, а през есента в България – и стотицата от ралита.

„Но може би е било писано, да направя стотното си състезание в рали България, което е през есента.“ За Стратиева остава опцията да участва в тези състезания с унгарска „ер-двойка“, още повече, че в момента нейната „це-двойка“ е продадена, но също и защото от колегите си знае, че 208 е далече по-добрия вариант за рали-кола, който е по-лек за управление и реално няма нищо общо със Ситроен-а.

Все пак Катето Стратиева ще е на старта на Монбат Рали Сливен, за да изпълни за втори път през тази годината задълженията си на мениджър на Астра Рейсинг и да води в състезанието екипажа си Кирил Тодоров и Георги Аврамов.