Как в М-Спорт виждат сезона в началото му

  • Home
  • Как в М-Спорт виждат сезона в началото му

ПРЕДИ НАЧАЛОТО на сезон 2020 в световните серии, от М-Спорт накратко изложиха своите виждания, как помените, направени в регулациите ще се отразят на отбора от Довънби парк? За увертюра към новия шампионат обаче тимът прави крачка назад, обяснявайки каква е била процедурата и логистиката около отменения финал на първенството за 2019 г. в Кофс Харбър, заради началото на бушуващата в Австралия огнена стихия. Отмененият финал на сериите в шампионата бе без прецедент в историята на WRC. Да отбележим факта, че 2019 г. бе кръгла годишнина от създаването на М-Спорт, отбелязващ първите 40 години от впечатляващото си присъствие в моторспорта.

:: За Австралия. Цялата логистика за участието в ралито все още беше налице, в момента, в който стана ясна отмяната на събитието. Така че прекратеният финал не позволяваше освобождаване нито във време, нито в превозни средства.

Една група е изпратена у дома по-рано, за да продължим друга основна работа в M-Спорт, а останалата част от екипа остана в Кофс Харбър, докато не дойде определеното време, за да отлети за Европа.

колаж: rallyxpress

:: Възродени WRC събития в Кения, Япония и Нова Зеландия. Може единствено да се прави груба представа за разходите, свързани с тези събития от категорията „далечни стартове“, но като всяко ново състезание, докато не го посетите и не участвате в него, е трудно предварително да знаете най-добрите места за отсядане и т.н.

И, разбира се, бюджетите са се увеличили драстично с тези проекти поради допълнителния въздушен транспорт, необходим за покриване на допълнителни кръгове извън Европа.

:: Промени в Правилата за спорт на FIA WRC (връщане на B-отбори, промени в правилата за тестване и др.). Това не влияе директно, но трябва да мислим за екипите, които са регистрирали по един автомобил като отбор. Вече могат да отнемат точки от шампионата на производителите на съществуващите екипи, така че трябва да помислим как те могат да бъдат използвани по време на събитие.

При облекчаване на правилата за тестване на WRC2 и WRC3, трябва да се надяваме, че нещата за нас ще се улеснят по отношение на намирането на по-евтини и подходящи пътища като тестови трасета.