Какво се случва с тима на Ситроен Рейсинг?

  • Home
  • Какво се случва с тима на Ситроен Рейсинг?

ЗАГРИЖЕНОСТТА относно жизнеспособността и бъдещата конкурентоспособост на Ситроен Рейсинг продължава да ескалира, след като във вчерашния брой на издаваният в Ълстър вестник Белфаст Телеграф бе публикувана статия на работещият в областта на моторспорта кореспондент Сами Хамил. В тази област Хамил работи около 25 години и е смятан за един от най-компетентните в областта си журналисти. Неговият коментар е посветен на внезапното напускане на досегашния тимов шеф на Ситроен Ив Матон и преминаването му на работа във ФИА като директор за ралитата.

Хамир спекулира, че „може би Матон е видял „написаното на стената“ (парафраза за предизвестие) и е избрал да поеме новата роля, която ФИА му определя като предизвикателство (виж ТУК) .

Според Хамил това е станало предвид несигурността на плановете да бъдат съчетани дейностите на моторспорта на двете асоциирани марки Пежо и Ситроен, които реално са конкуренти на терена на световните ралита, както и на големите международни състезания.

Статията на Сами Хамил (виж факсимилето долу) е озаглавена „Бъдещето на Ситроен във WRC е под съмнение, след като наставника на Мийки заема роля във ФИА.

Хамил има дълговременно приятелство със семейството на живеещият в Ълстър Крис Mийки, което означава, че той е бил напълно наясно с вълненията в 38-годишен пилот и неговата лъкатушеща кариера през последните няколко години.

колаж: rallyxpress