Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

  • Home
  • Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

ДА СИ ПРИЗНАЯ честно винаги съм смятал, че най-хлъзгавите отсечки са на сръбските ралита – категорично определи последните 1500 м. от Равадиново бившият навигатор на Крум Дончев и сегашен претендент за призово място в RC5 Петър Йорданов. Но семейство Йорданови твърдо спазва графика за съботните тренировки и днес Пепи и Любка не направиха пропуск. „Трябваше да врътна малко с колата, защото нямам представа как се държи на мокро – обясни за RallyXpress краткото каране, което екипажът и екипа на Пепи Гьошев направиха непосредствено преди официалното откриване на рали спринт Бургас. „Не, не, в никакъв случай не говорим за тренировка или тест“, категоричен е Йорданов. Като екипаж с жена си, двамата имат едни 40-50 км, при това всички те преди и по време на спринта в Ихтиман и все на сухо. „Нямах представа как I20 спира и завива на мокро, ама никаква представа – допълва пилотът. – Наш приятел от Бургас щеше да ни води на един стар път, за да усетя настройките, но още в рамките на града открихме едно местенце, та там се пробвахме.“ Очевидно е, че направеното от екипа на Мотор-спорт Академия в Твърдица е добро за един претенциозен ко-пилот, който знае и какво иска, и какво може да вземе от автомобила си.

снимка: личен архив на петър йорданов
ВСИЧКИ ДОВОЛНИ… И екипажа Йорданов/Йорданова, и екипа на Петър Гошев смятат, че направената кратка проба за мокър терен е била успешна.

„Перфектна, направо съм очарован“, завършва Йорданов. Впрочем, такива или почти същите бяха и думите му за колата, след финала в деблютното състезание на фамилния тандем в Ихтиман. Според някои от пилотите на Росенец, дори там където има извадена кал, грипът е силен и опасенията им за появата на коловоз са пресилени. Йорданов смята, че това не може да стане и защото тази покривка върху асфалта просто е един лигав слой. Няма как това да стане дори и на онова място, където се преминава през т. нар. макадамов участък, защото тези около 100 метра са добре валиран трошляк.

За сметка обаче на Росенец, последните 1.0 – 1.5 км от Равадиново били много по-хлъзгави от коя и да е сръбска отсечка. А на точното описание и опит на Пепи Йорданов, който надали ли помни броя на караните в комшийското рали, няма как човек да не се довери.