Инж. Емил Панчев с документ и коментар за отнетия лиценз

  • Home
  • Инж. Емил Панчев с документ и коментар за отнетия лиценз

ДНЕС СЛЕД ОБЕД на личната ми пощенската кутия и тази на RallyXprеss се получи писмо от председателят на СБА инж. Емил Панчев (на снимката). Към мейла има и прикрепен файл на PDF от Правно становище на Международната асоциация за правосъдие и арбитраж (виж съдържанието на факсимилето по-долу), което третира въпроса за легитимността на избраната от 77 клуба в страната управа на Калоян Станчев на 21 април 2018 г. Документът показва една различна юридическа трактовка, която по неизвестни до момента причини в СБА са пазили неогласена. Ето и нередактираният текст от писмото на инж. Емил Панчев, под което са и двата листа от правното становище на асоциацията:

Обръщам се към сайта RallyXpress с желание да публикувате на страницата кратко разяснение по повод отстраняването на Николай Златков от участието му в Европейския кръг за планинско , както и  документ , който е изпратен до Съюза на българските автомобилисти още на 15.03.2019г . от „Международната асоциация за правосъдие и арбитраж“ . Както знаете , в началото на месец януари тази година СБА лиши БФАС от правото да извършва международна дейност , от международна спорта дейности да издава международни спортни лицензи . В нарушение на това изискване, председателят на БФАС Владимир Илиев е издал лиценз на Николай Златков , поради което същият е невалиден.

ФАКСИМИЛЕ от електронната поща

Мога единствено да съжалявам за ситуацията , в която се е оказал българският състезател в Рекберг , но ако някой от екипа на Николай Златков се беше свързал с нас , можеше да се опитаме да разрешим проблема веднага.

Да напомням на всички, които желаят да получат международни лицензи , трябва да се обръщат към СБА , а за упражняване  на състезателни права в България – към Автомобилната федерация на България (АФБ) .

Приложеното копие от оригинала на Правното становище на „Международната асоциация за правосъдие и арбитраж“ показва и фактическото състояние относно състава на УС на БФАС според действащото законодателство, независимо от регистърното производство за членовете на УС в Търговския регистър .

Моля, да се запознаете внимателно със съдържанието на становището .

Използвам възможността и да призова всички състезатели и клубове да насочат всичките си усилия към спортната и състезателната дейност, защото вече дълги години автомобилния спорт страда от непрекъснатите борби, ежби и закани .

Поздрави

Инж. Емил Панчев ,

Председател на СБА

София , 27.04.2019

ФАКСИМИЛЕ от двете страници на Правното становище, дадено от Международната асоциация за правосъдие и арбитраж.