Издигат българин във висшия ешелон на ретро-федерацията

  • Home
  • Издигат българин във висшия ешелон на ретро-федерацията

КАКТО СТАВА ясно от думите на Камен Михайлов, следващата Генерална Асамблея на FIVA ще бъде догодина в София, когато цялото ръководство на световната автомобилна ретро-федерацията и нейните комисии ще проведе своите заседания в рамките на 4 дни (11/15 ноември) в софийския хотел Маринела.

:: FIVA е основана през 1966 г. и има над 2 млн. членове в 64 държави.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ българин попадна във висшите етажи на Международната автомобилна федерация за ретро автомобили (FIVA) преди 10 дни, когато членът на управата на Български автомобилен клуб-Ретро (БАК-Ретро) Камен Михайлов (на снимката) и президент на Автомобилна федерация на България (АФБ) бе избран за заместник-председател на Комисията по събитията. Това става по време на редовната годишна Асамблея на федерацията, проведена в Лимасол. Казано по-обикновено – по време на Генералната асамблея на FIVA в Лимасол, Михайлов е избран за вторият човек в една от най-важните комисии на федерацията – тази, определяща и наблюдаваща изпълнението световния календар на всички видове мероприятия, надпревари и конкурси в света на ретро-колите.Това, разбира се, е изключителен комплимент за първия заместник на новия председател на комисията Майкъл Граб (Вбр).

снимка: официален сайт на fiva
В ХОТЕЛ ЛИМАСОЛ… Заседанието на Генералната асамблея на FIVA, на което Камен Михайлов е избран за заместник-председател на комисията по събитията в международната федерация.

Михайлов, който вече 5 поредни години успешно организира, а неговия клуб е домакин на най-голямата българска за класически автомобили – Международното Ретро Рали България, е първият българин, получил подобно признание във FIVA. Впрочем кандидатурата на Михайлов, изборът на който е направен с абсолютно единодушие, е предложена директно от Граб, и е сериозно признание не само за българина, но и за българското автомобилно ретро-движение.

снимка: официален сайт на fiva

ОТГОВОРНИТЕ ПРЕД ИСТОРИЯТА… Камен Михайлов (вторият отдясно наляво) в обща снимка с останалите членове на комисиите във FIVA „Разбира се, че това е значително признание, още повече, като се има предвид колко кратка е историята на ретро автомобилизма в нашата страна“, коментира кратко за сайта с новините в българския автомобилен спорт Камен Михайлов.

» След близо десет години
на върха на
FIVA, по време на Асамблеята в Лимасол, на мястото на досегашният президент Патрик Роле, е избран 65-годишния

холандски юрист

Тийдо Бреслер
(на снимката долу)