Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

  • Home
  • Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

18-ГОДИШНИЯТ български пилот на София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката, Син Кар R1 GT4) днес записа най-значимият си успех като пистов състезател, печелейки първата от двете квалификации на пистата Словакия Ринг. Ванката, който кара с №7 завърши на първо място от всички 11 аматьори в потока и е на 14-а позиция от всички стартирали в тази сесия. Времето за тийнейджъра за един тур от 5922 м. е 2:13.017 мин., а първият след него – Костнер, е с изоставане от повече от половин секунда – 0.657. Това може да се оцени като особено впечатляващо постижение за Влъчков, като се има предвид, че първата си квалификация момчето печели само след двучасовите свободни тренировки вчера, в които след анализа с Росен Даскалов, се оказа, че се търсят липсващи 2 сек. „Не може да се каже точно от кое място Ванката успя да навакса – заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Росен Даскалов. – Направи го от всяко едно място, на което след вчерашния разбор открихме грешките, които е допускал.“

снимка: официален сайт на евросейриите gt4
НАВАКСВАЩ ОТ ТРЕНИРОВКИТЕ… Благодарение на педантичния анализ на Росен Даскалов и използването на рейс-навигатора, днес Иван Влъчков записа най-стойностното си постижение за година и три месеца, откакто напусна картинга и стана шампион в пистовото първенство на България.

Авторът на българския спортен автомобил Син Кар R1 GT4, който е менторът на най-младия шампион на България в историята на пистовия ни спорт казва, че използваната вчера специална апаратура рейс-навигатор е помогнала за това. „Взехме най-добрата обиколка на видео от Питър Пертинг, пилот, който караше за мен преди години, наложихме я с най-добрата обиколка на Ванката и видяхме къде точно прави грешките. Той [Иван Влъчков] се справи идеално с квалификацията.“ Вчера вечерта бащата и мениджър на момчето – Стамен Влъчков, макар и с приповдигнато настроение, правеше уговорката, че синът му все още се учи. В същото време Даскалов декларира, че намерението на отбора е да вземе подиум от това състезание на GT4, което след спечелената първа квалификация не изглежда недостижима цел. „Добре, добре беше – каза по телефона Стамен Влъчков. – Справи се. Освен рейс-навигаторът в разбора, за първото място днес помогна и това, че в квалификацията използваха нови гуми.“ Първото едночасово състезание е днес от 17:30 ч., а преди това по обед е втората квалификация на потока, в който е Иван Влъчков.

ФАКСИМИЛЕ от времената и класирането на пилотите в първата квалификация на GT4 от Словакия Ринг.