За юбилея на WRC вадят най-реалистичната игра

  • Home
  • За юбилея на WRC вадят най-реалистичната игра

СПЕЦИАЛЕН трилър на новата игра, публикуван във Ю-Туб (виж ТУК) показва новата игра WRC10, като 50-скундното видео отделя по една за всеки един от записаните в историята на спорта шампионатни сезони.

ПЕТДЕСЕТИЯГ сезон на Световния рали шампионат на ФИА, който през 2022 ще стартира със своето 50 издание, ще бъде отбелязан от най-новата версия на официалната видео игра на шампионата, носеща по традиция името WRC и поредния си номер – 10. За това пише един от най-старите портали, посветени на автомобилния спорт thecheckeredflag.co. Играта обобщава богатата история на шампионата, както и ще играе със силните страни на настоящото влизане в поредицата. NACON и студиото за разработка KT Рейсинг са работили за подобряване на широко възхваляваната физика, представена в последното издание на играта, осигурявайки на плеърите още повече реализъм. С внимание, фокусирано върху аеродинамичните сили, турбините и спиране, играчите могат да очакват най-реалистичната WRC игра досега. Играта ще включва шест исторически старта, включително Рали Акропол и Рали Сан Ремо, което означава, че историята на WRC може да бъде преиграна в 19 събития.

снимка: стоп-кадър от wrc
СВРЪХ РЕАЛИСТИЧНО… Ако в предишната верния на играта трудно бихте различили стоп-кадър от реална фотография, в десетата версия на официалната игра на WRC са направени значителни стъпки още по-нагоре и още по-напред в усещането за реално състезание от световните серии през годините.

И не само това – ще бъдат представени и запомнящи се автомобили от последните петдесет години, включително Алпин A110, колите от група B – Ауди, колите от 90-те години на ХХ век – Ланча, Субару, Мицубиши и Lancia, Subaru Impreza и, разбира се, сегашното поколение на Форд, Хюндай и Тойота. Към играта ще бъдат добавени четири нови събития от календара, като ралитата в Хърватия, и Естония, белгийското Ипър и Испания, всички те отразяващи изцяло календара на WRC за 2021 година. В тези състезания може да се играе с богат избор от 52 официални отбора, които ще се състезават във всичките четири категории (WRC, WRC2, WRC3 и JWRC). Утвърдените звезди на WRC като Себастиен Ожие, Отт Танак и Тиери Нювил са само част от пилотите, под чието име геймърите могат да са на терена, заедно с изгряващите Кале Рованпера и Оливър Солберг. Играчите също ще могат да създават свои собствени ливреи и отбори в друго допълнение към режима на любимата кариера на феновете.

WRC10 ще бъде наличен на 2 септември 2021 г. за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S и PC.