За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

  • Home
  • За третия старт от шампионата в Русе: заявени 70 автомобила!

ОГРОМЕН НАПЛИВ от автомобили за старта на третия кръг от националния шампионат на затворен маршрут, списъкът за участие на русенския пътен възел приближава 70 автомобила. Това е цифрата, включваща четирите официални серии, дебютиралата в Бургас и пропуснала Хасково Купа Лада, но също десетината автомобила за организираният от русенци още от миналото лято т. нар. „отворен клас“ и за гости от Румъния. Толкова много пилоти за старта е мечтата на всеки организатор, но в същото време и огромен проблем с времето за затваряне на пътното съоръжение. Хасковските притеснения, че малкият брой участници в Серия Макси (само 4 коли преди 10 дни!) може да наложи повторното обединение със Серия туринг – отпада. „Максималистите“, записани за този уикенд са 8, което прави броят на стартиранията толкова, колкото са предвидени по регламент. В Серия Спорт участниците са 15 –традиционно висока цифра, „турингите“ са 8 (отсъства единствено каралият в Хасково за Влъчков Рейсинг Косю Йорданов), а октетът на Купа Енеос, още от създаването си през 2017 г., както винаги е железен. След административно предизвиканата пауза в Хасково за Купа Лада, сега списъкът е от двадесет и двама пилоти, с две съветски возила повече, отколкото в дебютното състезание на бургаската писта.

снимка за rallyxpress: lap.bg
ВТОРАТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНА… На русенското трасе преди година пилотът на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов завърши като победител в най-атрактивната серия и с това преполови пътя към титлата за 2017 г.

Пълният списък на заявените пилоти – виж по-долу. „Поставили сме двойна обезопасителна мантинела на старт/финала – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Росен Даскалов, шефът на местния клуб Русе Кар Моторспорт, който е организатор на тази автомобилна проява вече четвърта поредна година. – За миналия старт поставихме 500 м от едната страна, сега я дублирахме и от другата.“ По думите на местни пилоти, мантинелата, която сега е сменена, е понесла поредица от удари на „неделни състезатели“, повечето от които удари са дошли тъкмо във времето преди и след писта Русе. Даскалов уточнява, че мерките за сигурност, който ще бъдат сериозно подобрени тази година, включват и подвижни германски мантинели, които ще бъдат монтирани пред всеки един от стълбовете на уличните лампиони. Списъкът със заявените пилоти за този уикенд: