За старта в събота: Листата на заявените екипажи мина 40

  • Home
  • За старта в събота: Листата на заявените екипажи мина 40

ВЕЧЕ Е ЯСЕН списъка със заявените екипажи за старта на юбилейното рали България. В петък вечер, по времена церемониалния старт пред варненската Катедрала Свето успение Богородично, под арката на 50-ото здание ще преминат 41 екипажа, стига преди това толкова да преминат успешно и двете първи контроли от състезанието – административната и техническата. С №1 и №2 на старта ще застанат две румънски Шкода Фабия R5 – Дан Гъртофан/Тудор Марца и Валентин Портечеану/Дан Добре. Срещу тях са двете български „ер-петици“ на действащите шампиони Мирослав Ангелов/Еди Сивов и 8-кратният победител в националните ни първенства и първи българин, спечелил домашното рали след легендата Илия Чубриков Димитър Илиев с новия си ко-пилот Петър Стойчев. Днес изтече последния срок за регистрацията на нашите екипажи, за които основната цел ще бъде новия национален шампионат по рали. Общо българските състезатели са 28, от които 10 са заявили участието си единствено за първенството, а отделно други 6, чиито автомобили не попадат в категорията на хомологираните коли, ще си разпределят точките в категорията Е.

СПИСЪКЪТ със заявените екипажи за старта на 50-ото международно рали България.

Любопитното е, че варненският екипаж на шампиона за 2017 г. Тихомир Стратиев и първият в неговата автомобилна кариера навигатор –  Здравко Попов (Марина Мотор Спорт, Форд Фиеста Прото) явно търсят път да дублират успеха на клуба отпреди 2 сезона и са обявили участие единствено за шампионата на страната, но не и за Европейския Рали Трофей.

Ако трябва да се сравняват сега заявените екипажи от чужбина и тези, които „присъстваха“ на миналото „международно рали България“, то съотношението, както вече го отбеляза сайта с новините в българския рали спорт е 0:11 – по 4 румънски и сръбски автомобила, два от Турция и един маджарски екипаж.