„Заключват“ Острова за 4 поредни седмици

  • Home
  • „Заключват“ Острова за 4 поредни седмици

СЛЕД ДЕТАЙЛНИ и продължителни разговори с държавните учреждения за дигитална информация, с културните учреждения и с медиите, управляващата всички бензинови спортове в Обединеното кралство организация – Моторспорт UK, е постановила железен четириседмичен национален локдаун. „Заключването“ влезе в сила миналия четвъртък и ще продължи до 2 декември, като само на официални събития, признати на международно равнище, ще бъде позволено да продължат, като британския шампионат на туристическите автомобили (ВТCC).

Активността на моторспорта в присъединените държава – Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Нормандските острови, остават обект на преобладаващите правителствени противоепидемични насоки.

Понастоящем моторспортът продължава в Шотландия, в съответствие с цялостните насоки за рестартиране от Моторспорт UK, въведени на 4 юли.

В момента бензиновите състезания са спрени в Северна Ирландия и Уелс, като резултат на съответните делегирани правителствени заповеди.

снимка: официален сайт на уелското рали
ПРАЗНИ, ГЛУХИ И ЗАБРАНЕНИ ЗА СПОРТ… Така до 2 декември ще изглеждат класическите скоростни етапи на Острова, преди правителствени противоепидемични насоки да претърпят промени.

По отношение на разрешителните, издадени за не-елитни събития в Англия между 5 ноември и 2 декември, Моторспорт UK потвърждава, че тези разрешения вече са оттеглени от организаторите.

На тях ще им се наложи да кандидатстват отново, ако планират да проведат събитието на по-късна дата.

„Шапката“ на британските бензинови спортове ще продължи да съблюдава всички преобладаващи мерки и съвети от правителството на Обединеното кралство, но също и тези, които се въвеждат във всички държавите на Кралството, гарантирайки, че голямата общността на автомобилния спорт на Острова ще ги спазва и непрекъснато ще актуализира тези мерки.